Karşıyaka maçı öncesi kafede bir bardak çayın parasının altında komik denebilecek bir rakamdan satılan 50 TL’lik maç biletleri 275 TL’ye çıkarılınca bir bardak suda fırtınalar koparılmasını anlamak mümkün değil. Eğri oturup doğru konuşmak lazımsa geç alınmış bir karar diyebiliriz.
Büyük ihtimal kızacaksınız ama gerçekleri de dile getiren biri olmalı, düne kadar neredeyse bedava sayılabilecek bilet fiyatlarıyla ne kadar stadı doldurduk sorusunu kendimize bir soralım. Boş tribünler gözlerimizin önünde hatırlatırız. Laf başına gelince ilgisizlikten, desteksizlikten, sahipsizlikten dem vuruyoruz. Sonrasını hiç düşünmeden geliri olmayan kulüpten fedakarlık yapmasını bekliyoruz.
Şehrin takımına aidiyet duygusu besleyen gerçek taraftaralar her halükarda takımlarını destekleyeceklerine inancımız tam olsa da bugün isyan eder halde olanlar genellikle stadın yolunu bilmeyen ve ekonomiden bi haber olanlardır.
Tribün gelirleriyle stat kirasını geçin güvenlik görevlilerinin ücretleri dahi ödenmediğini geçtiğimiz basın toplantısında Nev Sağlık Grubu Balıkesirspor Başkanı Volkan Altınöz dile getirmişti. Deplasmanın maliyeti daha az oluyor diye eklemişti. Stadın tribünlerine bakıldığında hak vermemek elde değildi. Son dakika bilet fiyatlarında değişiklik olmazsa yarın oynanacak Karşıyaka karşılaşmasında taşın altına elini koyma sırası gelen taraftarların sınavı olacak gibi duruyor.
Geçtiğimiz haftanın kayıp yaşayan yaralı iki takımı için kritik hafta. Puan cetvelinde 37 puanla ikinci sırada bulunan rakip Karşıyaka’nın amacı yerini korumak, aldığı beraberlikle 32 puanla altıncı sıraya gerileyen Balkes’in hedefi kazanarak tekrar play-off hattında yükselmek ve rakibiyle arasındaki puan farkını kapatmak olacak.
4 sarı kartla cezalı duurma düşen Yekta Sönmez ve geçtiğimiz hafta Söke deplasmanında sakatlanarak oyunu terk eden Yiğit Bayındır son haftalarda kazanmakta zorlanan düşüşte olan Karşıyaka karşısında Balıkesirspor’un arayacağı iki oyuncusundan mahrum olması handikap yaratacaktır.
Sakat ve cezalı oyuncularının yokluğunda zorlu maç öncesi son dakika Akın Arıcan transferiyle gol yollarındaki sıkıntısına çözüm bulan Balkes’e başarılar dileğiyle…