OLASI MARMARA DEPREMİNE HAZIR MIYIZ?
Osman Kantarlıoğlu
Yüzyılın afeti diye adlandırdığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ertesinde deprem uzmanlarının açıklamalarının hepsi birbirini tutmasa da neredeyse bütün uzmanların üzerinde mutabakat sağladığı Marmara depremi var önümüzde, bizim de yaşadığımız coğrafyada.
Peki, hazır mıyız bu olası Marmara depremine?
6 Şubat depreminde görüldü ki ne yazık hazır değiliz. Bu tür doğal afetlere ne devletçe ne de milletçe.
Yönetenlerle yönetilenler topyekun sınıfta kaldık bu büyük ölçekli depremde bütün hantallığımızla.
Topraktan geldik toprağa gidiyoruz kafa yapımızla, ilimin, bilimin ışığından uzaklaşarak, hoyratça kadercilik anlayışımıza yenilerek.
Sorumluluk almayı da sorumlu bulmayı da beceremeyerek devam ediyoruz hayata kaldığı yerden, on binlerce canın yittiğini unutarak.
Tüm ülke olarak can kayıpları, yıkılan hayatların unutmayacak acılarını yaşarken yardımseverliğimiz ve iyimserliğimiz milletçe genlerimizde var olduğu görülse de organizasyonluk ve koordinasyonluklarımız olası doğal afetlerde başımızı ağrıtacağını gün yüzüne çıkmasına sebep oldu.
Umarız ki bu yaşananlardan gerekli dersleri alır, gereken tedbirleri hayata geçirir, daha büyük felaketler yaşamayız.
Yorumlar
Trend Haberler
Kim Milyoner Olmak İster'de Şaşırtan "Su" Sorusu! "Su Uyur Düşman Uyumaz" Atasözündeki Gerçek Anlam Nedir?
2026 Mevlid Kandili Ne Zaman? 20 Nisan Bugün Kandil mi?
Son Dakika! Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı Görevden Uzaklaştırıldı! İşte Nedeni...
Rıza Kayaalp Final Maçı Saat Kaçta, Hangi Kanalda? Avrupa Güreş Şampiyonası: Tarihi Rekor İçin Geri Sayım!
Son Dakika! 5.0 Büyüklüğünde Deprem!
1.20 Faizli Konut Kredisi İçin Tarih Verildi! İşte İlk Evim Kredisi 19 Nisan Başvuru Şartları ve Hesaplama Tablosu: