Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2026 yılı bütçe görüşmeleri sırasında, hükümetin enerji politikalarını sert sözlerle eleştirdi.


Enerji fiyatlarındaki artışların vatandaşın belini büktüğünü vurgulayan Sarı, Bakan Alparslan Bayraktar’a dönerek şu ifadeleri kullandı:

“Millet elektriksiz kalıyor. Elektrik, gaz, doğal gaz bozuk. Zam üstüne zam. Yazık değil mi bu insanlara? Çıkıp da Bakan bir açıklama yapsın. Müjde verin hadi. Bugün zam yapacağınıza indirim açıklayın. Yapın şovunuzu, indirim yapın şov olsun, biz de alkışlayalım.”


“Vatandaş cebinde indirimi hissetmiyor”

CHP’li Sarı, enerji fiyatlarında yapılan sözde indirimlerin halkın yaşamına yansımadığını belirterek, vatandaşın artık temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını dile getirdi:

“Vatandaş cebinde indirimi hissetmiyor. Daha bugün zam açıklandı. Sen elektrik faturasını ödeyemeyen vatandaşların halini biliyor musun? İş yerlerine gelen faturaları görüyor musun? Sizin göreviniz vatandaşa refah sağlamak. Her müjdenizden sonra zam geliyor.”


“Enerjide adalet istiyoruz”

Sarı, enerji politikalarının sosyal adalet ilkesine aykırı olduğunu savunarak hükümeti halkın alım gücünü koruyacak adımlar atmaya çağırdı:

“Enerjide adalet istiyoruz. Enerji hakkı bir lüks değil, temel yaşam hakkıdır. Halkın cebini yakan zam politikalarına son verin.”

Muhabir: Haber Merkezi