Muhabir: Politika Gazetesi
Ne deprem ne ekonomik kriz Yücel Yılmaz'ı durduramadı!
BADANA BOYAYLA O BİNALARIN DEPREM RİSKİNİ ORTADAN KALDIRMIŞ MI OLUYORSUNUZ?
SOKAK – Cadde sağlıklaştırması adı altında bir yıla yakındır Millikuvvetler Caddesi’ndeki yapıları baştan sona boyayıp işyeri tabelalarını değiştirmeye çalışan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibi caddedeki yapıların 1999 depreminden önce yapıldığı için deprem riski taşıdığını nedense göz ardı ediyor. Konunun uzmanları, bir iki yapı dışında caddedeki yapıların büyük bölümünün riskli olduğu görüşünde. Peki Büyükşehir’in boya badana işleriyle bu risk ortadan kalkmış mı oluyor?
6 Şubat’ta 11 ili yerle bir eden büyük deprem felaketini yaşadık. Yücel Yılmaz da depremden en çok etkilenen illerde koordinatör belediye başkanı sıfatıyla görev yaptı; deprem bölgesindeki yıkımı gözleriyle gördü. Geçtiğimiz günlerde deprem ülkesi Japonya’da bu konuda incelemeler bile yaptı. Millikuvvetler Caddesi’nden bir türlü çıkamayan Büyükşehir, kendi bütçesiyle boya badanasını yaptırıp yüzlerini yenilediği yapıların taşıdığı riski çok umursamıyor. Önemli olan vitrin!
DEPREMİN yanı sıra ülkede çözümü çok zor bir ekonomik kriz yaşanıyor. Her şeyin maliyeti iki üç kat artmış durumda; tüm mal ve hizmet alımlarında rakamlar çıldırdı. Buna paralel olarak vatandaşın zaten ödemekte zorlandığı direkt ve dolaylı vergilerde astronomik artışlar yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tasarruf tedbirleri genelgesi yayımladı; kamunun her şeyden tasarruf etmesini, gereksiz harcamalardan kaçınmasını istedi. Ama görüldüğü gibi, ekonomik kriz de Büyükşehir’i durduramıyor. Boyamaya devam… POLİTİKA
Yorumlar
Trend Haberler
Prof. Dr. İlber Ortaylı Hatıra Ormanı Balıkesir'de Kuruluyor! TEMA Vakfı Fidan Bağışlarını Başlattı!
Balıkesir'de Tatil Yapacaklar Dikkat! İşte Cennetten Fırlamış En Güzel 7 Tatil Rotası!
Balıkesir’de YENİ Parti Kurucu Kadrosu İlan Edildi! İl Başkanı Erden Köybaşı 26 Kişilik Listeyi Açıkladı
Trabzonspor Mohamed Salah Transferini Resmen Duyurdu! KAP Bildirimi Geldi, Dünya Bu Transferi Konuşuyor!
Sayısal Loto Çekilişi Ne Zaman? 5 Ağustos Sayısal Loto Çekilişi Saat Kaçta?
AK Parti Balıkesir'de Büyük Revizyon! Mehmet Aydemir Yeni A Takımını Açıkladı





