Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’nda yaptığı sürüşte hız sınırını %50’den fazla aştığı gerekçesiyle 9 bin 267 TL ceza aldı; “kısa süre farkında olmadan aştım” dedi.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Niğde Otoyolu’nda son durum incelemesi için direksiyona geçtiği sırada hız sınırını aştı. Paylaşılan görüntülerin ardından Otoyol Jandarması gerekli işlemi uyguladı ve Bakan’a 9.267 TL trafik cezası kesildi. Uraloğlu, herkes için hız kurallarının bağlayıcı olduğunu vurgulayıp, bundan sonra daha dikkatli olacağını açıkladı.

Bakan Uralogluna 9 Bin 267 Liralik Asiri Hiz Cezasi Kendimi Ihbar Etmis Oldum 17560754631952 1


Hız Sınırı Aşıldı, Ceza Uygulandı

Olay otoyol incelemesi sırasında gerçekleşti. Tespitlere göre hız limiti %50’nin üzerinde aşıldı ve mevzuata göre idari yaptırım uygulandı. İlgili ceza tutanağı işlem altına alınırken, hız ihlaliyle ilgili değerlendirmelerin ardından sürüş güvenliğine ilişkin uyarılar da yinelendi.

303037

Bakan Uraloğlu: Kısa Süre Farkında Olmadan Aştım

Bakan Uraloğlu, “Ankara-Niğde Otoyolu’nun son durumunu görmek amacıyla direksiyona geçtim. Bu esnada kısa bir süre de olsa hız sınırını farkında olmadan aştım; paylaşılan videoyla kendimi de ihbar etmiş oldum. Hız sınırlarına riayet herkes için zorunludur.” diyerek kamuoyundan daha dikkatli olacağına dair söz verdi.


  • Ceza tutarı: 9.267 TL
  • İhlal oranı: Hız sınırının %50’den fazla aşılması
  • Güzergâh: Ankara-Niğde Otoyolu
  • İşlem: Otoyol Jandarması tarafından idari yaptırım
  • Mesaj: “Hız sınırlarına uyum herkes için zorunlu”

Olay, hız limitlerinin yalnızca sıradan sürücüler için değil, kamu görevlileri için de bağlayıcı olduğunu bir kez daha hatırlattı. Yetkililer, yol güvenliği için sürücülerin anlık hız artışlarına karşı uyanık kalmalarını ve radar uyarılarına dikkat etmelerini istedi.

Muhabir: Nazif İlboz