İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, Mevlid Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, Hazreti Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya teşrifinin insanlık için rahmet, barış ve kurtuluş kaynağı olduğunu vurguladı.
Yörük, bu mübarek gecenin sadece bireysel bir ibadet zamanı değil, aynı zamanda toplumsal birlik ve beraberliği güçlendiren kutlu bir fırsat olduğunu ifade etti.
Hasan Fehmi Yörük açıklamasında, “Mevlid Kandili, bizlere Peygamberimizin örnek hayatını, merhametini ve adalet anlayışını yeniden hatırlatmaktadır. Bu gece, kalplerimizi arındırmanın, kırgınlıkları geride bırakmanın ve kardeşlik bağlarımızı daha da kuvvetlendirmenin vaktidir. Manevi değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.
Balıkesir’in köklü kültürel ve manevi değerlerine de dikkat çeken Yörük, “Şehrimiz, tarih boyunca kardeşlik ve dayanışmanın ön planda olduğu bir merkez olmuştur. Mevlid Kandili, bu mirasın daha da güçlenmesi için eşsiz bir fırsattır. Dualarımızın ülkemize huzur, milletimize birlik ve tüm insanlığa barış getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, mesajının sonunda tüm Balıkesirlilerin ve İslam âleminin kandilini tebrik ederek, “Rabbim bu mübarek geceyi gönüllerimize huzur, evlerimize bereket ve milletimizin dirliğine vesile kılsın” sözleriyle açıklamasını tamamladı.