Balıkesir’in Karesi ilçesinde DSİ tarafından yürütülen 4. Etap Çay Deresi Islah Projesi kapsamında Demirciler Köprüsü’nde yıkım çalışmaları başlıyor. 11 Haziran 2025 tarihinden itibaren köprü taşıt trafiğine kapatılacak.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Demirciler Köprüsü'nde yapılacak olan yıkım çalışmaları sebebiyle köprü taşıt trafiğine kapatılıyor. Çalışmalar, Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yürütülen dere ıslah projesi kapsamında gerçekleştirilecek.
Alternatif Güzergah Belirlendi
Kapatılacak olan Demirciler Köprüsü nedeniyle, Dereboyu Caddesi – Demirciler Caddesi – Gazi Bulvarı istikameti, alternatif güzergah olarak kullanılacak. Dereboyu Caddesi üzerinden gelen araçlar, bu yönlendirmeyi takip ederek ulaşım sağlayabilecek.
Sürücülere Uyarı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, çalışma süresince sürücülere trafik işaret ve levhalarına dikkat etmeleri ve belirlenen alternatif güzergahları kullanmaları çağrısında bulundu. Ulaşım güvenliğini sağlamak amacıyla ilgili bölgede yönlendirme levhaları yerleştirildi.