Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan soğuk hava dalgası, Sakarya’da eğitime ara verilmesine neden oldu.

Meteorolojik verileri değerlendiren Sakarya Valiliği, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkları ve olumsuz hava koşullarını göz önünde bulundurarak 2 Ocak 2026 Cuma günü belirli bölgelerde ders zilinin çalmayacağını duyurdu.


İki İlçede Tüm Okullar Kapatıldı

Valilikten yapılan resmi açıklamaya göre; Hendek ve Kaynarca ilçelerinde hava muhalefeti nedeniyle tüm resmi ve özel örgün ile yaygın eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verildi. Bu iki ilçede öğrenciler haftanın son gününü evlerinde geçirecek.

İl Genelinde "Taşımalı Eğitim" Molası

Tatil kararı sadece bu iki ilçeyle sınırlı kalmadı. Sakarya genelindeki diğer ilçelerde de köylerden ve uzak mahallelerden merkeze gelen öğrenciler için önlem alındı. Valilik, il genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrenciler için de cuma günü eğitimin durdurulduğunu açıkladı.


Üniversiteler Kapsam Dışı

Valilik açıklamasında bir detaya özellikle dikkat çekildi: Alınan bu tatil kararları Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulları kapsıyor olup, üniversiteler tatil kapsamında yer almıyor. Üniversite öğrencileri için eğitim faaliyetleri mevcut program dahilinde devam edecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı