2026 FIFA Dünya Kupası I Grubu'nda bu akşam saat 22:00'de oynanacak dev Norveç - Fransa liderlik mücadelesi öncesi dünya futbolunda tam anlamıyla bir şok yaşanıyor.
Her iki takımın da ilk 11 kadroları ve saha içi taktik dizilişleri resmi olarak açıklanırken, turnuvanın en büyük gol silahlarından biri olan Erling Haaland'ın Norveç kadrosunda yedek soyunması spor gündemine bomba gibi düştü.
Peki, Haaland neden ilk 11'de başlamıyor? Sakatlık mı var yoksa teknik bir karar mı? İşte perde arkasındaki tüm detaylar...
Haaland Sakat mı, Cezalı mı? Neden Kulübede?
Futbolseverlerin aklına gelen ilk ihtimal sakatlık ya da kart cezası olsa da işin aslı tamamen taktiksel dinlendirme ve oyuncunun turnuva motivasyonuyla ilgili.
- Üst Tur Garanti Altında: Norveç, grupta Irak ve Senegal'e karşı oynadığı ilk iki maçını da kazanarak 6 puanla gruptan çıkmayı ve son 32 turuna yükselmeyi zaten garantiledi.
- Taktiksel Dinlendirme Kararı: Teknik heyet, bir üst turdaki kritik eliminasyon müsabakalarını düşünerek, yoğun fikstürde yıpranmaması adına Erling Haaland'ı kritik Fransa müsabakasına yedek kulübesinde başlatmayı tercih etti. Golcü oyuncunun herhangi bir sakatlığı veya cezası bulunmuyor; maçın gidişatına göre ikinci yarıda oyuna dahil olması bekleniyor.
Haaland’ın Olay Yaratan Açıklamaları Gündemde
Yedek kalma kararının arkasında, Haaland'ın geçtiğimiz günlerde Fransa maçıyla ilgili yaptığı çarpıcı ve kayıtsız açıklamaların da etkisi olabileceği iddia ediliyor. Yıldız oyuncu, Senegal maçının ardından turnuvanın favorisi hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:
"Fransa'ya karşı oynamak çok da umurumda değil. Grubu zaten geçtik ve bir üst tura yükseldik. Gerçekçi olalım, Fransa büyük ihtimalle bizi bu maçta yenecek ve muhtemelen Dünya Kupası'nı da kazanacak."
Bu iddialı ve rahat açıklamaların ardından teknik direktörün hücum hattını daha hareketli ve agresif isimlerden kurarak Haaland'ı hamle oyuncusu olarak kenarda tutması dikkat çekti.
İşte Sahaya Çıkan Resmi İlk 11'ler
Norveç (4-3-3)
Haaland'ın yokluğunda ileri uçta Larsen görev yaparken, hücum hattı kanatlardan Schjelderup ve Bobb ile desteklenecek.
- Kaleci: 13 Selvik
- Savunma Dörtlüsü: 15 Bjorkan, 4 Ostigard, 25 Falchener, 14 Aursnes
- Orta Saha Üçlüsü: 19 Aasgaard, 6 Berg, 18 Thorstvedt
- Hücum Hattı: 21 Schjelderup, 11 Larsen, 22 Bobb
Fransa (4-2-3-1)
Turnuvanın favorisi olan Horozlar ise sahaya Mbappe liderliğindeki as kadrosuyla tam güç çıkıyor.
- Kaleci: 16 Maignan
- Savunma Dörtlüsü: 5 Kounde, 4 Upamecano, 26 Lacroix, 19 Hernandez
- Defansif Orta Saha: 8 Tchouameni, 6 Kone
- Ofansif Orta Saha Hattı: 7 Dembele, 11 Olise, 20 Doue
- Forvet: 10 Mbappe





