Ankara’da Ayaş, Mamak ve Polatlı’da Su Kesintileri: Tarih ve Bölgeler Detaylarıyla

Ankara’da 21 ve 23 Ağustos 2025 tarihlerinde Ayaş, Mamak ve Polatlı ilçelerinde içme suyu kesintileri planlandı ve bazı arızalar nedeniyle plansız kesintiler yaşandı. ASKI tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların mağdur olmaması için gerekli bilgilendirmeler paylaşıldı.


Ayaş’ta Planlı Su Kesintisi

21 Ağustos 2025 tarihinde saat 08:00’dan 15:00’a kadar Ayaş Başbereket Mahallesi’nde içme suyu deposu temizliği nedeniyle su kesintisi uygulanacaktır. Bu bakım çalışması kapsamında vatandaşların su ihtiyacını önceden karşılamaları öneriliyor.


Mamak’ta Plansız Su Kesintileri

23 Ağustos 2025 tarihinde Mamak ilçesi Lalahan İstasyon Mahallesi ve Lalapaşa Caddesi'nde Q225’lik HDPE boru arızası sebebiyle plansız su kesintisi yaşandı. Kesinti saatleri 10:30 - 17:30 olarak gerçekleşti.
Aynı gün Fidanlık Mahallesi Aksu Caddesi’nde 700’lük içme suyu hattındaki arıza nedeniyle 15:00 – 19:00 saatleri arasında plansız su kesintisi uygulandı. Etkilenen diğer mahalleler arasında Sağlık, Cumhuriyet, Ön Cebeci, Topraklık ve İncesu Mahalleleri bulunuyor.

Polatlı’da Su Kesintisi

Polatlı ilçesi Şentepe Mahallesi Aliye İzzet Begoviç Caddesi üzerindeki içme suyu dağıtım hattında 23 Ağustos 16:00’dan 20:00’ye kadar üçüncü şahıslardan kaynaklı bir arıza nedeniyle plansız su kesintisi yapıldı. Vatandaşlardan sabır ve anlayış bekleniyor.

ASKI’dan Uyarı ve Öneriler

ASKI, su kesintilerinin altyapı bakımı ve acil onarım çalışmaları nedeniyle zorunlu olduğunu belirtirken, su tasarrufu konusunda da duyarlılık çağrısında bulundu. Kesinti saatlerinde su ihtiyacınızı önceden karşılamanızı öneriyoruz.

Muhabir: Haber Merkezi