Balıkesir’in değiştiğini ve dönüştüğünü söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, üç gün boyunca şehirde sanat rüzgarı eseceğini belirtirken, “Balıkesir değişiyor, dönüşüyor. Bu dönüşümde sanatı görmezden gelmek, kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine kaybettirir. Çünkü sanat, insanı insana yaklaştırır.” dedi.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin 14-16 Nisan Dünya Sanat Günü Etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Otobüs Renklendirme” ve BAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencilerinin “Dönüşüm” adlı resim sergisine katıldı. Büyükşehir Belediyesi protokol girişinde gerçekleşen programlara Akın’ın yanı sıra ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Duygu Sabancılar Iştın, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı. Balıkesir Ailesinin ve sanatseverlerin Dünya Sanat Günü’nü kutlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, şehrin üç gün boyunca sanatın her dalına ev sahipliği yapacağını söyledi. Akın ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediyesine ait otobüsü boyadı. Boyama etkinliğinin ardından Akın, BAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Dönüşüm” adlı resim sergisini gezdi.


“ŞEHİRLERİN SANATA VE KÜLTÜRE İHTİYACI VAR”
Bir şehrin sadece yollarla, köprülerle, binalarla büyüyemeyeceğini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “O şehrin büyüyüp nefes alması için sanata ve kültüre de ihtiyaç vardır. Biz de bu şiarla hareket ederek Balıkesir’in büyürken derinleşen bir şehir olmasını istedik. Şehrimizin ışığını tüm hemşehrilerimize gösterebilmek için Büyükşehir Belediyemizin koordinasyonunda Güzel Sanatlar Fakültemiz, Güzel Sanatlar Lisemiz ve ilgili kurumlarımızın iş birliğiyle 14–16 Nisan 2026 tarihleri arasında “Dünya Sanat Günü”nü Balıkesir genelinde kutluyoruz. Bu kapsamda; iki gün boyunca Balıkesir genelinde çok sayıda sanat, kültür ve atölye etkinliği gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.


“ÖZEL BİR KÜLTÜR ATMOSFERİ OLUŞTURACAĞIZ”
Etkinlikler kapsamında Salih Tozan Kültür Merkezi, Cumhuriyet Meydanı, Çamlık Kütüphanemiz, Kazım Özalp Sokak ve Avlu Yaşam ve Kültür Merkezi’nde eş zamanlı olarak programların düzenleneceğinin bilgisini veren Akın, “Gün içinde otobüs boyama ve renklendirme çalışması; “Dünya Sanat Günü Dönüşüm” resim sergisi, ayraç yapım atölyesi, tiyatro workshop, akıl ve zeka oyunları atölyesi, yol üstü sahnesi, bando gösterisi, Güzel Sanatlar Fakültesi “Bir Yudum Sanat” sergisi ve workshop, BALMEK stantları ve atölyeler, Bal Çocuk Sanat Atölyesi ve sokak müziği dinletileri Balıkesir Ailemin hizmetinde olacak. Çarşamba günü Salih Tozan Kültür Merkezimizin önünde kısa film gösterimi, Türk müziği ve Batı müziği konserleri, resim workshop, serbest resim çalışması, Güzel Sanatlar Lisesi sergisi, 30 metrelik kumaş boyama çalışması, ayraç workshop, akıl ve zeka oyunları atölyesi, tiyatro workshop, yol üstü sahnesi, bando gösterisi, Güzel Sanatlar Fakültesi “Bir Yudum Sanat” sergisi ve workshop; Cumhuriyet Meydanımızda BALMEK stantları ve atölyeler, Bal Çocuk sanat atölyesi, sokak müziği dinletileri, Güzel Sanatlar Lisesi stantları; Çamlık Kütüphanemizde Mehmet Mengü Hocamızın gerçekleştireceği “Çağdaş Sanat Tarihi” söyleşisi; Gün boyu açık hava sanat sokağına dönüşecek olan Kazım Özalp Sokak’ta Güzel Sanatlar Fakültesi sergi ve atölye çalışmalarıyla Hakan Okay Hocamızın müzik dinletisi tüm gün, hemşehrilerimizin estetik zevkine hitap edecek. Kırımlı Konağı’nda gerçekleştirilecek olan saksafonla balkon konseriyle çok özel bir kültür atmosferi oluşturacağız. Avlu Yaşam ve Kültür Merkezimizdeki MOD 10 Dünya Sanat Günü Konseri’yle layık olduğu biçimde noktalayacağız.” ifadelerini kullandı.


“BALIKESİR DEĞİŞİYOR, DÖNÜŞÜYOR”
Kuvayımilliye ruhuyla yoğrulan Balıkesir’in her köşesinde ayrı bir hikâye olduğunu dile getiren Akın, “ Biz, bu hikâyeleri artık herkese göstermek istiyoruz. Balıkesir değişiyor, dönüşüyor. Bu dönüşümde sanatı görmezden gelmek, kimseye bir şey kazandırmaz. Aksine kaybettirir. Çünkü sanat, insanı insana yaklaştırır. Tüm Balıkesir Ailemin ve sanatseverlerin Dünya Sanat Günü’nü kutluyorum.” dedi.


8B76B169 E6C1 402A 917E 30Ca6C61D21D2A78A7C4 C461 408A A52C 077Ff03Ebd37Fb24C374 Df96 4E55 85D4 B81Ed3196A65984Eef8A 87F5 486F 8Bf2 Fc5C206447C6-1C011Ade7 304A 448B 8Edf 44069Ba9030286C7748F 3177 4903 9E36 576F886E53099E54E904 89D4 490A A6D7 1Da3422103BfE947B9Ea Cf33 409E 895A 978B2742Cbfd3564D309 7A73 4354 95D0 Cf068E9Bfe31B44F6B8B 8D9D 4015 B4B5 7E7Dfc7D7F20

Muhabir: Haber Merkezi