Politika Gazetesi 14 Temmuz Cumartesi günü yayımlanan sayısında, Esnaf Kefalet Kooperatiflerine başvuruların arttığını, kredilerin yetersiz faizlerin yüksek olduğunu vurgulayan haberi manşete taşımış. Haberde Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Yunus Baysal ve Halk Bankası Balıkesir Şube Müdürü Margup Toker’in açıklamalarına yer verilmiş.

14 Tmz 90 Ctsi (Custom)

Manşet haber şöyle: “Esnaf Kefalet Kooperatifine kredi alma talebinde bulunanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Kooperatiften talepte bulunulan kredi miktarı 500 milyon liraya ulaştı. Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Yunus Baysal, “Kooperatifin esnaftan alacağı kredi miktarı 500 milyon lira. Bu durumda bizim yapabileceğimiz tek şey kredi alacaklarımızı sıkı takip ederek tahsil etmek olacaktır. Aksi takdirde aldığı krediyi zamanında ödeyemeyen esnafın yanında, aldığı krediyi zamanında ödeyen ve kredi talebinde bulunan esnaf da zor durumda kalacaktır’ dedi. Bu bilinçle hareket ettiklerini hatırlatan Başkan Baysal daha sonra kredi alma olayının gerçekleşebileceğini söyledi. Devletin esnafın yararlanmasına yönelik olarak ayırdığı 500 milyon liralık kaynağın ancak 220 milyar liralık bir kısmının esnaf kefalet kooperatifleri aracılığı ile esnafa ulaştırıldığına dikkat çeken Baysal, ‘Geriye kalan 280 milyar liralık kredi dağıtılırken biz de talep edeceğimiz meblağı alacağız’ diye konuştu. Halk Bankası Şube Müdürü Margup Toker de gazetemize yaptığı açıklamada kredi alacağının esnaf kefalet kooperatifince yapılan takibinin zayıf kaldığını bu nedenle genel müdürlükten istedikleri kredi ödeneğinin yetersiz geldiğini belirtti.”

Birinci sayfadaki haber başlıkları: “Karesi Ortaokuluna sıkı takip”, “Trafik lambaları düzenli değil”, “Baki Ataç DYP’de tek tabanca”, “Toplu iş sözleşme taslağı hazırlanıyor”, “Yeşiller atak yapıyor”, “Belediye Başkanı Gökdeniz’e göre Balıkesir’de ekmek ucuz”, “DMP Balıkesir Teşkilatı hızlı”, “Çocuk yuvasında 8 çocuk sünnet edildi.”

Muhabir: HİLMİ DUYAR