Özgür Özel genel başkanlığında kurulan YENİ Parti, ilk Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantılarını gerçekleştirdi.
Anadolu Kulübü'nde düzenlenen kritik zirvede partinin 10 kişilik MYK kadrosu onaylanırken, Zeynel Emre Parti Sözcülüğü görevine getirildi.
Toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Parti Sözcüsü Zeynel Emre; Genel Merkez binası, online üye alımları, örgütlenme süreci ve büyük kurultay takvimine dair merak edilen detayları duyurdu.
Online Üyelik ve Bağışlar Önümüzdeki Hafta Başlıyor
Kamuoyunda en çok merak edilen "Üyelik başvuruları ne zaman başlayacak?" sorusuna yanıt veren Zeynel Emre, dijital altyapının hızla tamamlandığını ifade etti.
Emre, üyelik süreciyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

- Çevrim İçi (Online) Üyelik: Önümüzdeki çarşamba gününden itibaren sistem erişime açılacak ve vatandaşlar dijital ortamda partiye üye olabilecek. Genel Başkan Özgür Özel de yayımlayacağı bir davet videosuyla üyelik sürecini başlatacak.
- Bağış Kabulü: Parti hesaplarının ve tescillerin tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki hafta başından itibaren resmi bağış kabulleri başlayacak.
- Sosyal Medya ve Altyapı: Resmi sosyal medya hesaplarının tescil işlemleri hızlı bir şekilde yürütülüyor.
Genel Merkez Binası Birkaç Hafta İçinde Açılıyor
Ankara'daki Genel Merkez binasında çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Emre, "Binamız hazırlanıyor. Çok hızlı bir şekilde birkaç hafta içerisinde kendi binamıza geçmiş olacağız" dedi.
81 İlde Örgütlenme Hızlanıyor: Hedef Eylül Sonu Kurultay!
Seçime girme yeterliliği için 81 ilde teşkilatlanmanın hızla tamamlanacağını ifade eden Parti Sözcüsü Emre, şu adımların atılacağını vurguladı:
- İl Başkanlıkları Görevlendiriliyor: "Mutlak butlan" kararına karşı durduğu için haksız yere görevden alınan 74 il başkanının büyük bir kısmı önümüzdeki hafta itibarıyla yeniden görevlendirilecek.
- Belediye Başkanlarının Katılımı: Önümüzdeki haftadan itibaren YENİ Parti'ye geçiş yapacak çok sayıda belediye başkanı ve belediye meclis üyesinin duyuruları kamuoyuyla paylaşılacak.
- Büyük Kurultay Takvimi: Kongre sürecinin hemen başlatılacağını kaydeden Emre, eylül sonu veya en geç ekim başı itibarıyla Büyük Kurultay'ı toplayarak yeni yetkili kadroları oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.
Mansur Yavaş Ve Katılım İddialarına Yanıt
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın partiye katılımına ilişkin iddiaları da değerlendiren Zeynel Emre, sürecin hassasiyetle yönetildiğini ifade etti.
Emre, "Bizim ağzımızdan duymadığınız hiçbir açıklamaya itibar etmeyin. Bu bir süreç yönetimi. Seçmenlerimizin endişe edeceği bir durum yok, aksine çok iyi bir başlangıç yaptık" açıklamasında bulundu.





