İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ı hedef alan sert açıklamalarda bulundu.
Çömez, enflasyonla ilgili yapılan değerlendirmeleri eleştirerek, “Sorunun gerçek nedenlerine hiç kimse bakmıyor” dedi.
“Enflasyonun Nedeni Don ve Kuraklık Olamaz”
Turhan Çömez, Bakan Mehmet Şimşek’in enflasyonun nedenlerini “don, kuraklık ve okullar” gibi gerekçelere bağladığını hatırlatarak, bu yaklaşımı “gerçek sorunlardan uzak” buldu. Çömez, “TCMB Başkanı Fatih Karahan ise yastık altındaki altınları suçlu ilan etti” diyerek Karahan’ın Amsterdam’daki panelde yaptığı açıklamaya gönderme yaptı.
“Yatırıma, Üretime Önem Vermedik”
Çömez, ekonomideki sorunların temelinde iktidarın yanlış politikaların yattığını savunarak şu ifadeleri kullandı:
- “Yatırıma, istihdama, üretime, ihracata önem vermedik.
- Küresel tefecilere bel bağladık, onları zengin ederken sanayicimizi batırdık.
- Çiftçiyi ve hayvancılığı bile bile çökerttik.
- Baktığımız her yerde rant ve talan gördük, ülkeyi betona gömdük.
- Beceremedik bu işi!”
Bu sözlerle iktidarın ekonomi politikalarını hedef alan Çömez, enflasyonun ve ekonomik krizin çözümü için üretim ve yatırım odaklı bir yaklaşım gerektiğini dile getirdi.