SPK'dan Kredili İşlemler İçin Yeni Karar: Tedbirin Süresi 13 Kasım'a Uzatıldı
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kredili sermaye piyasası işlemlerinde öz kaynak oranının esnetilerek uygulanmasına yönelik tedbirin süresini uzattı. Daha önce 30 Ekim'e kadar devam edeceği açıklanan uygulamanın, 13 Kasım seans sonuna kadar sürdürülmesine karar verildi.
SPK'nın aldığı karar, Borsa İstanbul AŞ piyasalarında yaşanan gelişmeler dikkate alınarak verildi. Böylece kredili işlemlerde öz kaynak oranına ilişkin mevcut tedbirin uygulama süresi iki hafta daha uzatılmış oldu.
SPK kredili işlemlerde tedbir süresini uzattı
Sermaye Piyasası Kurulu, kredili sermaye piyasası işlemlerinde öz kaynak oranının esnetilerek uygulanmasına ilişkin tedbirin devam etmesini kararlaştırdı.
Kurulun kararına göre, 30 Ekim'e kadar uygulanması öngörülen tedbir artık 13 Kasım seans sonuna kadar geçerli olacak. Böylece daha önce belirlenen uygulama süresi ileri bir tarihe taşındı.
Karar, kredili sermaye piyasası işlemlerinde öz kaynak oranının esnetilerek uygulanmasına yönelik mevcut düzenlemenin aynı şekilde devam etmesini kapsıyor.
Kararın gerekçesi Borsa İstanbul'daki gelişmeler
SPK bülteninde kararın gerekçesine ilişkin değerlendirmelere de yer verildi. Buna göre Kurul, Borsa İstanbul AŞ piyasalarında yaşanan gelişmeleri dikkate aldı.
Tedbirin sürdürülmesindeki amaçlar arasında sermaye piyasalarının güvenilir, şeffaf ve istikrarlı bir ortamda işleyişinin sağlanması ile yatırımcıların hak ve yararlarının korunması gösterildi.
Bu kapsamda SPK, daha önce alınan tedbirin uygulama süresinin uzatılmasına karar verdi.
Kredili işlemlerde yeni tarih 13 Kasım
SPK'nın son kararıyla birlikte kredili sermaye piyasası işlemlerinde öz kaynak oranının esnetilerek uygulanmasına ilişkin tedbirin yeni bitiş tarihi de netleşti.
30 Ekim'de sona ermesi beklenen uygulama, 13 Kasım seans sonuna kadar devam edecek. Karar, tedbirin uygulama süresini değiştirirken mevcut uygulamanın devam etmesini öngörüyor.
SPK'nın açıklamasında, 13 Kasım sonrasında tedbirin uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin yeni bir bilgiye yer verilmedi.





