EMSC’den alınan anlık sismik verilere göre, 5 Temmuz 2026 Pazar günü saat 11:59'da (TSİ) Batı Türkiye genelinde hissedilen bir yer sarsıntısı meydana geldi.
İlk belirlemelere göre depremin merkez üssü, Balıkesir il merkezinin güneydoğu hatları ile Bigadiç ilçesi yakınları olarak rapor edildi. Hafta sonunu geçiren bölge sakinlerinde kısa süreli endişeye yol açan deprem, yerin derinliklerinde kaydedilen hareketlilikle kayıtlara geçti.
Depremin Şiddeti Ve Merkez Üssü Netleşti
Deprem gözlem merkezlerinin paylaştığı teknik verilere göre, meydana gelen sarsıntının büyüklüğü 3.0 olarak ölçüldü. Depremin tam koordinatları 39.3733 Kuzey enlemi ve 27.9772 Doğu boylamı olarak tespit edilirken, sarsıntının Balıkesir şehir merkezinin yaklaşık 32 kilometre güney-güneydoğusuna denk geldiği aktarıldı.
Muhabir: Haber Merkezi



