Osmaniye Kadirli'de Sel Faciası: 2 Vatandaşımız Hayatını Kaybetti
Kadirli ilçe merkezinden geçen Bülbül Deresi'nin saat 20.00 sularında taşması sonucu oluşan sel suları, önüne kattığı her şeyi sürükledi. Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Öğretmenevi lokasyonunda bulunan otopark alanına sürüklenen bir araçta bulunan 2 kişi, sel sularından kurtulamayarak yaşamını yitirdi.
Vali Serdengeçti: "Canhıraş Bir Çalışma Yürütülüyor"
Olay yerinde incelemelerde bulunan Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, selin bilançosuna dair şu açıklamaları yaptı:
"Belediyemizin Sağlık İşleri Müdürlüğü birimi ve Öğretmenevi lokasyonundaki otoparkın içerisinde 2 vatandaşımız maalesef araç içerisinde vefat etti. Araç ekiplerimizce çıkarıldı. Şu an bölgede AFAD, DSİ, jandarma, emniyet ve belediye ekiplerimizden oluşan 550 personel ve 150’nin üzerinde iş makinesiyle tahliye ve temizlik çalışmaları sürüyor. Birçok vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdik ancak bu kayıplar bizi derinden üzdü. Milletimizin başı sağ olsun."
550 Personel ve 150 İş Makinesi Sahada
Taşkın ihbarıyla birlikte bölge tam anlamıyla teyakkuza geçti. Sel suları altında kalan cadde ve sokaklarda mahsur kalan vatandaşlar botlar ve iş makineleri yardımıyla güvenli bölgelere tahliye edildi. Ekipler, otoparklarda ve bodrum katlarda su tahliye işlemlerine devam ederken, maddi hasarın boyutu gün ağarınca daha net ortaya çıkacak.




