İzmir’in Bergama ilçesinde bir şahıs, eşini tüfekle vurarak öldürdü. Olayın ardından soğukkanlılığını koruyan zanlının, vefat eden yakınının akrabasına başsağlığına gittiği ve daha sonra jandarma ekiplerine teslim olduğu öne sürüldü.
Edinilen bilgiye göre olay, Bergama ilçesine bağlı Zeytindağ Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, kanser hastası N.B. (75) ile eşi Sabiha Bulut (65), evde tartışmaya başladı. Olayın büyümesi üzerine cinnet getiren adam eşi Sabiha Bulut’a tüfekle ateş açtı.
Katil zanlısının rahatlığı pes dedirttiTüfekle eşine ateş eden zanlı, daha sonra dışarı çıkarak kahvaltısını yaptığı ve oradan da ilçede vefat eden yakınının akrabasına başsağlığına gittiği öne sürüldü. Soğukkanlı tavrını sürdüren adam daha sonra jandarmaya giderek suçunu itiraf etti. Zanlının suçunu itiraf etmesi üzerine adrese gelen jandarma ekipleri kadını yerde hareketsiz yatarken buldu sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede kadının hayatını kaybettiği belirlendi.
Akrabalar arasında arbede yaşandıTahlisiz kadının cansız bedeni Olay Yeri İnceleme ekipleri ve savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Burada cenazeyi teslim almaya gelen akrabalar arasında da kavga çıktı. Kavga ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından kargaşa güçlükle yatıştırıldı. Hayatını kaybeden kadının cenazesi Zeytindağ aile mezarlığına defnedildi.
Öte yandan, katil zanlısının işlemleri devam ettiği öğrenildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.(İHA)
3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜ!
Ankara'nın Keçiören ilçesinde 3 yaşındaki çocuğu öldürdüğünü sorgusunda itiraf ettiği öğrenilen şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Ankara'nın Keçiören ilçesinde cesedi bulunan 3 yaşındaki Iraklı Rayyan Hassım'ın akrabası Muna Ehas Hıdır Hayo ‘çocuğu kasten öldürme’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Küçük çocuğun cansız bedeni Ankara Adli Tıp Kurumu'na sevk edilirken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi'ne getirilen Muna Ehas Hıdır Hayo savcılık sorgusunun ardından sulh ceza hakimliğinde sevk edildi. İfadesinde küçük çocuğu öldürdüğünü kabul eden Muna Ehas Hıdır Hayo 'çocuğu kasten öldürme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.(İHA)
BACANAĞINI ÖLDÜRDÜ, KAHVEYE ÇAY İÇMEYE GİTTİ!
İzmir’in Aliağa ilçesinde, arazi tartışması yüzünden çıkan kavgada bacanağını öldüren zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Cinayet zanlısının olayın hemen ardından kahvehaneye girerek çay içtiği ve orada bulunanlara cinayet işlediğini anlattığı öğrenildi.
Olay, Aliağa ilçesine bağlı Karakuzu Mahallesi Değirmanbaşı mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, H.T. koyunları otlattığı sırada yanına gelen bacanağı Ali Balcı (44) ile arazi meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Çıkan arbedede H.T. yanında bulunan av tüfeğiyle bacanağı Ali Balcı’ya ateş etti. Olayın 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Ali Balcı’nın hayatını kaybettiği belirlendi. 2 çocuk babası Balcı’nın cansız bedeni savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Cinayeti işledikten sonra kahveye gitmişTartışmanın, kayınpederlerinin arazisini bir sene Ali Balcı’nın bir sene ise H.T.’nin kullanması gerektiği ve aralarında anlaşamamaları üzerine çıktığı öne sürülürken, cinayet zanlısı H.T. olayın hemen ardından kahvehaneye girerek çay içtiği ve orada bulunanlara bacanağı Ali Balcı’yı vurduğunu ona gidip bakmalarını söylediği öğrenildi.
Öte yandan, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen cinayet zanlısı H.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.(İHA)
KESİK BAŞ CİNAYETİNDE YENİ GELİŞME
Zonguldak'ta 21 Kasım 2021 tarihinde başı vücudundan kesilmiş halde bulunan 71 yaşındaki Mustafa Keleş'in ölümüyle ilgili olarak soruşturmayı derinleştiren ekipler çelişkili ifadeler veren şahsın kardeşini gözaltına aldı. Şüpheli tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesi Dursunlar köyünde yaşayan 71 yaşındaki Mustafa Keleş geçen 21 Kasım 2021'de günü ineklerini otlatmak üzere araziye gitti. Emekli maden işçisi olan Keleş'in bir süre sonra ormanda başı kesilmiş halde cesedi bulundu. Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada Keleş'in başı olaydan bir gün sonra 300 metre mesafede bulundu. Soruşturma doğrultusunda köylülerin parmak izi ve DNA örnekleri adli tıp kurumuna gönderildi. Geçen Mayıs ayında adliyeye sevk edilen Mustafa Keleş'in kardeşi İ.K. ile 11 kişi sorgularının ardından serbest bırakıldı. Dosyaya eklenen yeni bilgi ve bulgular ışığında önceki gün yeniden gözaltına alınan İ.K.'nin jandarmadaki sorgusu tamamlandı. Cinayet silahı olduğu düşünülen balta ise yeraltı termal ve manyetik görüntüleme cihazı ile arandı. Ek gözaltı süresinin verilmesiyle birlikte köydeki foseptik çukurunda da cinayet silahı arandı.
Jandarmadaki sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle adliyeye sevk edilen İ.K.'nin önceki ifadelerinde de çelişkiler olduğu öğrenildi. Şüphelinin adliyedeki sorgusu sürüyor.(İHA)