Marmara Adalar Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Koruk Suyu Günü, 23 Temmuz Çarşamba günü saat 20.00’de Çınarlı İskele Meydanı’nda gerçekleşecek.
Hem kültürel hem de gastronomik zenginliklerin ön planda olacağı etkinlikte paneller, müzik ve geleneksel lezzetler bir araya gelecek.
KÜLTÜREL MİRAS, TAT HAFIZASI VE YÖRESEL LEZZETLER BULUŞUYOR
Etkinliğin panel bölümünde iki önemli isim konuşmacı olarak yer alacak:
· Prof. Dr. Sabriye Çelik, “Kültürel Miras ve Koruma Perspektifinden Tarımsal Ürün Çeşitliliği ve Turizm” başlıklı sunumuyla Marmara Adaları'nın yerel üretim potansiyeline ışık tutacak.
· Ebru Koralı ise “Tat Hafızası” konulu konuşmasıyla geleneksel damak zevkinin hafızamızdaki yerini ele alacak.
KORUK SUYU İKRAMI VE HALK MÜZİĞİ KONSERİ
Etkinliğin en dikkat çeken bölümlerinden biri de Marmara mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan koruk suyunun, Muhterem Berberoğlu’nun özel tarifiyle katılımcılara ikram edilecek olması. Gece, Balıkesir Büyükşehir Belediye Orkestrası Halk Müziği Topluluğunun vereceği konserle sona erecek.