CHP’li Kuşadası Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında bu sabah sıcak gelişmeler yaşandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "rüşvet" ve "irtikap" iddialarıyla başlatılan soruşturma çerçevesinde 3 ilde eş zamanlı 3. dalga operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 21 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 15 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
3 İlde Eş Zamanlı Baskınlar Yapıldı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma doğrultusunda emniyet güçleri Aydın, İzmir ve Antalya illerinde önceden belirlenen çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama ve el koyma işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
Gözaltındakiler Arasında Milletvekili Bülent Tezcan’ın Kızı Ve Damadı Da Var
Düzenlenen operasyonda dikkat çeken isimler de yer aldı. Gözaltına alınanlar arasında YENİ Parti Milletvekili Bülent Tezcan’ın avukat kızı Ezgi Tezcan Yaşar ile damadı avukat Umut Yaşar’ın da bulunduğu öğrenildi.

Hakkında Gözaltı Kararı Verilen 21 Kişilik İsim Listesi
Başsavcılık tarafından yürütülen dosya kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan isimler ve meslekleri şu şekilde açıklandı:
- Şebnem Kars Şenol (Özel Kalem Müdürü)
- Resul Mert Çiftçi (İnşaat Firma Sahibi)
- Oğuz Ali Helvacı (İnşaat Firma Sahibi)
- Umut Yaşar (Avukat)
- Ertan Can Yazıcı (İş İnsanı)
- Oğuzhan Turan (Eski Belediye Başkan Yardımcısı)
- Şefik Çalık (Firma Sahibi)
- Kağan Özcan (Otel Sahibi)
- İsmail Yurtseven (Eğitimci)
- Macit Günel (İş İnsanı)
- Ezgi Tezcan Yaşar (Avukat)
- Atıl Ulaş Bengi (Tekniker)
- Şakir Eviz (Firma Sahibi)
- Emrah Temel (Firma Sahibi)
- Hakan Tanır (Otel Sahibi)
- Haşmet Akkuş (İş İnsanı)
- Yusuf Yazıcı (Firma Sahibi)
- Ali Kotan (CHP Meclis Üyesi)
- Cumhur Ulusoy (Mimar)
- Hasan Hüseyin Demirkol (Harita Mühendisi)
- Ertan Sözmener (Muhasebeci)





