Son Dakika: Kolombiya'da 5.1 Büyüklüğünde Deprem!

Güney Amerika'nın sismik açıdan en hareketli ülkelerinden biri olan Kolombiya, bugün akşam saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Valle del Cauca bölgesindeki yerleşim birimlerinde hissedilen sarsıntı, kısa süreli paniğe neden oldu.

9 Mart 2026 Pazartesi günü yerel saatle 17:11 (TSİ 01:11:23) sularında gerçekleşen depremin büyüklüğü 5.1 olarak ölçüldü. Kolombiya Jeoloji Servisi (SGC) ve uluslararası sismoloji ağlarından alınan bilgilere göre sarsıntı, yerin yaklaşık 115 kilometre derinliğinde meydana geldi.


Cartago ve Ansermanuevo'da Hissedildi

Depremin merkez üssü, yaklaşık 134 bin nüfuslu Cartago kentinin 24 kilometre kuzeybatısında, Ansermanuevo'nun ise 14 kilometre kuzey-kuzeybatısında yer alıyor. Sarsıntı, depremin 115 km gibi orta bir derinlikte gerçekleşmesi sayesinde yüzeyde yıkıcı bir etki yaratmasa da; Cali, Pereira ve Armenia gibi çevre büyükşehirlerde de hissedildi.

İlk belirlemelere göre bölgeden gelen herhangi bir can kaybı, yaralanma veya ciddi yapısal hasar ihbarı bulunmuyor. Yetkililer, sarsıntının ardından artçı sarsıntı riskine karşı vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.


📊 Depremin Teknik Parametreleri

Parametre Detaylı Veri
Büyüklük 5.1 (Mw)
Bölge Valle del Cauca, Kolombiya
Tarih ve Saat 09-03-2026 / 22:11:23 (UTC)
Derinlik 115 km (Orta Derinlik)
Koordinatlar 4.918° N ; -76.039° W
Hissedilen Yerler Cartago, Ansermanuevo, Pereira, Cali

Muhabir: Haber Merkezi