İzmir’de Su Krizi Giderek Derinleşiyor: Barajlar Kök Kurutuyor, Kesintiler Mevsimlik Sınırda!

İzmir, içme suyu barajlarındaki kritik düşüş nedeniyle planlı su kesintileriyle karşı karşıya. Yaz mevsimindeki kuraklık, baraj doluluk oranlarının alarm seviyelerine inmesine yol açarken, birçok ilçede günlük yaşam neredeyse durma noktasına geldi.


Alarm Zili Çalıyor: Barajların Doluluk Oranı Kritik Seviyede

İZSU verilerine göre 2025 yılında barajlardaki doluluk oranlarında geçtiğimiz yıla göre ciddi düşüşler yaşandı. Özellikle Gördes Barajı %6 Mertebesinde, Tahtalı Barajı %15-16, Balçova barajı ise yaklaşık %32 seviyesinde kaldı.
En dolu baraj olan Güzelhisar bile bu yıl sadece %56 civarında dolu. Bu veriler kent genelinde su krizinin derinleştiğini doğrular nitelikte.


İlçelerde Kesintiler Artıyor: 32 Saat Susuz Kalan Yerler Var

Menemen’de 30 Ağustos’ta yaşanan hat arızası nedeniyle Çiğli, Karşıyaka, Bayraklı, Bornova, Gaziemir, Konak ve Karabağlar gibi ilçelerde yaklaşık 32 saat su verilemedi.


Gece Süreklilik Arttı: Her Gece 23.00–05.00 Arasında Su Kesmeleri Planlanıyor

Baraj rezervlerini koruma amacıyla İZSU, 23.00–05.00 saatlerinde Bornova, Çiğli ve diğer ilçelerde dönüşümlü su kesintileri uygulamaya devam edilecek. Bu kesintiler, Eylül ve sonrası dönemde günlük yaşamın rutinini sarsmaya devam edecek gibi görünüyor.

İzmir’de barajlardaki su seviyeleri alarm veriyor. Gördes %6, Tahtalı %15, ve sadece Güzelhisar %56 doluluk oranıyla dikkat çekerken, birçok ilçede su kesintileri günlük hayatı zorlaştırıyor. Su krizine karşı tasarruf çağrısı var.

Muhabir: Haber Merkezi