İzmir’in Balçova ilçesinde 8 Eylül’de düzenlenen karakol saldırısında yaralanan polis memuru Ömer Amilağ’dan acı haber geldi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 23 gündür tedavi altında olan Amilağ, yaşam mücadelesini kaybederek şehit oldu.


🟥 Şehit Cenazesi Şanlıurfa’ya Gönderilecek

Polis memuru Ömer Amilağ için Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlenecek. Törenin ardından Amilağ’ın naaşı memleketi Şanlıurfa’ya gönderilecek. Böylece 8 Eylül’de Salih İşgören Polis Merkezi’ne yapılan saldırıda şehit sayısı 3’e yükseldi.

Balcovada Karakola Silahli Saldiri 2 Polis Sehit 919018


🟥 Saldırı ve Soruşturmanın Ayrıntıları

16 yaşındaki E.B. tarafından pompalı tüfekle gerçekleştirilen saldırıda 1. Sınıf Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Muhsin Aydemir ve polis memuru Hasan Akın da şehit olmuş, polis memuru Murat Dağlı ve mahalle sakini Galip Güleç yaralanmıştı. Dağlı ve Güleç, tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Balcovada Karakola Silahli Saldiri 2 Polis Sehit 9


Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında saldırganın annesi, babası ve iki arkadaşıyla birlikte bağlantılı oldukları değerlendirilen toplam 27 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma geniş çaplı olarak devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı