İstanbul’un Su Kaynaklarında Dikkat Çeken Değişim: 25 Eylül Verileri Açıklandı, Bazı Barajlarda Tablo Değişti

İstanbul’un su kaynaklarında 25 Eylül 2026 itibarıyla son durum belli oldu. İSKİ’nin güncel verilerine göre megakentin barajlarındaki ortalama doluluk oranı yüzde 36,78 seviyesine geriledi.

Barajlar arasında doluluk oranları bakımından dikkat çekici farklar bulunuyor. Kentte en yüksek oran yüzde 65,85 ile Elmalı Barajı’nda, en düşük oran ise yüzde 3,26 ile Pabuçdere Barajı’nda ölçüldü.


İstanbul barajlarında son durum ne?

İstanbul’a su sağlayan barajlardaki toplam doluluk oranı 25 Eylül 2026 tarihinde yüzde 36,78 olarak kaydedildi.

Özellikle farklı barajlardaki oranların birbirinden oldukça uzak olması dikkat çekti. Bazı kaynaklarda doluluk oranı yüzde 50’nin üzerinde seyrederken, bazı barajlarda oran yüzde 10’un dahi altında kaldı.


Ömerli Barajı'nda doluluk oranı kaç?

İstanbul’un önemli su kaynaklarından Ömerli Barajı’nda doluluk oranı yüzde 49,85 oldu.

Ömerli’deki mevcut oran, barajın İstanbul genelindeki ortalama doluluk seviyesinin üzerinde olduğunu gösterdi.


Terkos Barajı'nda son durum

İstanbul’un Avrupa Yakası açısından önemli su kaynaklarından Terkos Barajı’nda doluluk oranı yüzde 32,96 olarak ölçüldü.

Terkos’taki oran, kent genelindeki yüzde 36,78’lik ortalamanın altında kaldı.


Büyükçekmece Barajı ne kadar dolu?

Büyükçekmece Barajı’nda 25 Eylül itibarıyla doluluk oranı yüzde 26,70 seviyesinde.

Barajdaki oran, İstanbul genelindeki ortalama doluluk seviyesinin yaklaşık 10 puan altında bulunuyor.


Sazlıdere Barajı'nda dikkat çeken oran

Sazlıdere Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 20,91 olarak açıklandı.

Sazlıdere de İstanbul genelindeki ortalamanın altında kalan barajlardan biri oldu.


Hangi barajın doluluk oranı en yüksek?

25 Eylül 2026 verilerinde İstanbul’daki en yüksek doluluk oranı Elmalı Barajı’nda görüldü.

Elmalı’nın doluluk oranı yüzde 65,85 olarak ölçülürken, onu yüzde 55,12 ile Darlık Barajı ve yüzde 49,85 ile Ömerli Barajı takip etti.


En düşük doluluk Pabuçdere'de

Barajlardaki en düşük oran ise Pabuçdere’de kaydedildi. Pabuçdere Barajı’nın doluluk oranı yüzde 3,26 seviyesine kadar geriledi.

Kazandere Barajı’nda ise doluluk oranı yüzde 12,27 olarak ölçüldü.

Bu iki baraj, 25 Eylül itibarıyla İstanbul’daki en düşük doluluk oranlarına sahip kaynaklar arasında yer aldı.


25 Eylül 2026 İstanbul baraj doluluk oranları

İSKİ’nin açıkladığı güncel verilere göre İstanbul’daki barajların doluluk oranları şöyle:

Elmalı: %65,85

Darlık: %55,12

Ömerli: %49,85

Alibey: %34,02

Terkos: %32,96

Büyükçekmece: %26,70

Istrancalar: %22,03

Sazlıdere: %20,91

Kazandere: %12,27

Pabuçdere: %3,26


İstanbul barajları doldu mu?

25 Eylül 2026 itibarıyla İstanbul’daki barajların tamamının dolduğu bir tablo bulunmuyor. Kent genelindeki ortalama doluluk oranı yüzde 36,78 seviyesinde.

Barajlar arasında ciddi oran farkları bulunurken, Elmalı yüzde 65,85 ile en yüksek seviyede yer aldı. Pabuçdere ise yüzde 3,26 ile en düşük orana sahip oldu.

İstanbul’un su kaynaklarındaki seviyelerin önümüzdeki dönemde nasıl değişeceği ise yağışlar ve barajlara gelen su miktarıyla birlikte takip edilmeye devam edecek.

Muhabir: Haber Merkezi