İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) merkezli yolsuzluk soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ifade veren şüpheliler Ali Nuhoğlu ile Süleyman Atik, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Bu karar, soruşturmada itirafçı sayısının artmasıyla birlikte geldi.
11 Şüpheli Daha Adli Kontrolle Serbest Kalmıştı
Daha önce tutuklanan ve aralarında İBB çalışanları Aziz İhsan Aktaş ile Mustafa Mutlu’nun da bulunduğu 11 şüpheli, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak dün adli kontrol tedbiriyle tahliye edilmişti. Tahliyelerle birlikte itirafçı sayısı 22’ye yükselmiş oldu.
CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz’dan Önemli Bilgi
CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Yolsuzluk soruşturması kapsamında çok sayıda isim itirafçı olmuştu. Bu sayı 22’ye yükselmişti. 2 isim daha dakikalar önce etkin pişmanlık hükümlerinden faydalandı ve ardından tahliyeleri yönünde karar çıktı." ifadelerini kullandı.
Yolsuzluk Soruşturmasında Süreç Devam Ediyor
İstanbul merkezli bu yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklu sayısı giderek azalırken, soruşturmanın seyri ve yeni itirafçıların durumu kamuoyunun yakından takip ettiği gelişmeler arasında yer alıyor.