İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında "resmi belgede sahtecilik" suçlamasıyla açılan davada dördüncü duruşma bugün tamamlandı.
Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi duruşma salonunda görülen davada mahkeme heyeti, süreci ileri bir tarihe taşıma kararı aldı.
Mahkemeden Erteleme Kararı: Gözler 6 Temmuz’da
Hakkında 8 yıl 9 aya kadar hapis cezası ve siyasi yasak talep edilen İmamoğlu’nun davasında, yapılan savunmaların ardından ara karar açıklandı. Mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve incelemelerin devam etmesi gerekçesiyle davayı 6 Temmuz 2026 tarihine erteledi.

Diploma İddianamesinde Hangi Suçlamalar Var?
8 Temmuz 2025'te kabul edilen ve davanın temelini oluşturan iddianamede, İmamoğlu'na yönelik ağır ithamlar yer alıyor. İddianamede öne çıkan başlıklar şunlar:
- Evrak Kullanımı: İmamoğlu'nun hileli yollarla aldığı öne sürülen evrakı; yüksek lisans başvurusu için İstanbul Üniversitesi'ne, askerlik işlemleri için Milli Savunma Bakanlığı'na ve seçim süreçleri için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunduğu iddia ediliyor.
- Suç Tanımı: Savcılık, "zincirleme şekilde resmi belgede sahtecilik" suçunun işlendiğini savunuyor.
- Hak Yoksunluğu: İddianamede, hapis cezası kararı alınması durumunda Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesi uyarınca "belli hakların kullanımından yoksun bırakılma" (siyasi yasak) uygulanması talep ediliyor.
Muhabir: Haber Merkezi





