Muhabir: Haber Merkezi
CHP İl Başkanı'ndan Üniversite Rektörü'ne 'mağduriyete son ver' çağrısı
Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'nün aldığı karara göre, üniversite personeli 1 Temmuz 2024 itibariyle “kendi imkanlarıyla” mesaiye gidecek. Bu karar, benzine gelen zamlar ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle üniversite personelinin büyük tepkisini çekti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, bu duruma sert tepki gösterdi.
CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı’dan Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'ne Sert Tepki: "Personeli Mağdur Ediyorsunuz!"
Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'nün aldığı karara göre, üniversite personeli 1 Temmuz 2024 itibariyle “kendi imkanlarıyla” mesaiye gidecek. Bu karar, benzine gelen zamlar ve artan yaşam maliyetleri nedeniyle üniversite personelinin büyük tepkisini çekti. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, bu duruma sert tepki gösterdi.
"Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'nün aldığı bu karar, üniversite personelini mağdur etmektedir. Akaryakıta zam üstüne zam geliyor, kendi olanaklarıyla çalıştığı kuruma gitmeye çalışan yurttaşlarımız için maliyetler önümüzdeki süreçte devamlı olarak artacak" diyen Köybaşı, personelin bu ekonomik yük altında ezilmemesi gerektiğini vurguladı.
Köybaşı, “Üniversite personelinin zaten zor koşullar altında çalıştığı bir dönemde, bu tür kararlar alarak onların yaşamını daha da zorlaştırmak kabul edilemez. Üniversite yönetiminin bu kararı yeniden gözden geçirmesi ve personelin mağduriyetini giderecek bir çözüm bulması gerekmektedir” dedi.
"Personelin ulaşım masraflarının karşılanması veya üniversite tarafından servis olanağı sağlanması, ülkemizdeki ağır yaşam koşullarında çalışanların bütçesine ufakta olsa bir katkı olacak maddi yüklerini biraz da olsa hafifletecektir. Bu tür uygulamalar, personelin motivasyonunu artıracak ve iş verimliliğini olumlu yönde etkileyecektir" ifadelerini kullanan Köybaşı, Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'ne bu konuda acil çözüm çağrısında bulundu.
CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, üniversite personelinin yanında olduklarını belirterek, “Balıkesir Üniversitesi'nde çalışan personelimizin bu haksız ve adaletsiz uygulamaya karşı yalnız olmadığını bilmelerini istiyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, üniversite çalışanlarının haklarını savunmak için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
Balıkesir Üniversitesi Rektörlüğü'nün aldığı bu kararın, personel üzerinde oluşturduğu baskıyı ve yaşam koşullarının ağırlığını göz önünde bulundurarak acilen geri çekilmesi gerektiğini söyleyen Köybaşı, "Personelin yaşam kalitesini düşüren bu tür kararlar, üniversite yönetiminin sorumluluğundadır. Rektörlük, personelini mağdur eden değil, destekleyen bir yönetim anlayışı benimsemelidir" diyerek sözlerini tamamladı.
Yorumlar
Trend Haberler
Prof. Dr. İlber Ortaylı Hatıra Ormanı Balıkesir'de Kuruluyor! TEMA Vakfı Fidan Bağışlarını Başlattı!
Balıkesirspor le Bandırmaspor Arasında ‘10.5’ Gerilimi! Başkan Mert Alper Acar’dan Murat Karakoyun'a Sert Tepki!
1.20 Faizli Konut Kredisi İçin Geri Sayım! İşte İlk Evim Kredisi 1 Ağustos Başvuru Şartları ve Hesaplama Tablosu:
Balıkesir Belediye-İş 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Pastal ve Yönetimi İstifa Ederek ÇAĞDAŞ-SEN'e Geçti
Hradec Kralove - Beşiktaş Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta? UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu Yayın Detayları!
Kanal D’de Nefes Kesen Final! Daha 17 11. Bölüm Fragmanı Yayınlandı Mı? Leyla ve Aras İçin Yolun Sonu Mu?





