Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun CHP’den istifa ederek AK Parti’ye katılacağı iddiaları, siyasette büyük yankı uyandırdı.
İddialara göre, Çerçioğlu’nun AK Parti’nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos’ta resmen partiye katılması bekleniyor.
Siyasi kulislerde, Çerçioğlu’nun yanı sıra Sultanhisar, Yenipazar ve Söke Belediye Başkanlarının da AK Parti’ye geçeceği konuşuluyor. Bu gelişmeler üzerine CHP Genel Merkezi, süreci yönetmek üzere Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’i Aydın’a gönderdi.
“Sıkıntılı Bir Durum Var”
Gazeteci Barış Pehlivan’a konuşan Zeybek, “Aydın’a gidiyorum, orada yöneteceğiz süreci. Sıkıntılı bir durum var ama parti üyeliği şu an devam ediyor” dedi. Zeybek, AK Parti’ye geçeceği iddia edilen diğer ilçe belediye başkanlarıyla da tek tek görüşeceğini belirtti.
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün, Çerçioğlu ve bazı belediye başkanlarının AK Parti’ye geçeceğini açıklamasıyla birlikte, gözler CHP lideri Özgür Özel’in yapacağı olası değerlendirmeye çevrildi.