İş dünyasını sarsan Can Holding ve Park Holding merkezli soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Yaklaşık üç aydır tutuklu bulunan Ciner Glass CEO’su Gökhan Şen ve iş insanı Atilla Ciner, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.
Can Holding’e yönelik başlatılan ve kapsamı genişleyerek Park Holding iştiraklerine kadar uzanan dev soruşturmada tahliye haberleri gelmeye başladı. 1 Ekim tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilen AFC İthalat İhracat yetkilisi Atilla Ciner ve Ciner Glass CEO’su Gökhan Şen, avukatlarının itirazı ve dosyadaki son değerlendirmeler neticesinde serbest bırakıldı.
Soruşturmanın Geçmişinde Neler Yaşandı?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından devralınan dosya, iş dünyasında "deprem" etkisi yaratmıştı. Soruşturma sürecinde öne çıkan başlıklar şunlar:
- Tutuklamalar ve Kayyumlar: Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Can soruşturma kapsamında tutuklanırken, holding bünyesindeki çok sayıda şirkete kayyum atanmıştı.
- Turgay Ciner Detayı: Soruşturmanın Park Holding ayağında, yurt dışında bulunduğu belirtilen iş insanı Turgay Ciner hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
- Dosyanın Devri: Başlangıçta farklı birimlerce yürütülen dosya, kapsamının büyüklüğü nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na devredilmişti.

Gökhan Şen
Tahliye Kararı Ne Anlama Geliyor?
Gökhan Şen ve Atilla Ciner'in serbest bırakılması, davanın seyri açısından önemli bir gelişme olarak nitelendiriliyor. Ancak Kemal Can’ın tutukluluk halinin devam etmesi ve firari isimler hakkındaki kararlar, soruşturmanın hala derinlemesine sürdüğünü gösteriyor. Serbest bırakılan isimlerin adli kontrol şartıyla mı yoksa tamamen mi tahliye edildikleri konusundaki detayların yargılama sürecinde netleşmesi bekleniyor.





