İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın, Babala TV’de yayınlanan Açık Mikrofon programında kendisiyle ilgili bir iddiaya ilginç bir yanıt verdi. Programda konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Müsvet Dervişoğlu ile birlikte, genç izleyicilerin yönelttiği soruları yanıtlayan Dalgın, özellikle yurt dışı eğitimi ve NATO tartışmaları hakkındaki eleştiri ve sorulara karşılık verdi.


Program sırasında bir gazeteci, Dalgın’ın Eisenhower Vakfı bursuyla yurt dışında eğitim aldığını hatırlatarak eleştiride bulundu ve aynı zamanda NATO’nun bir terör örgütü olduğu iddiasını dile getirdi. Bu sözler üzerine Dervişoğlu, yanıtın Burak Dalgın’dan gelmesini istedi.


Dalgın, izleyici sıralarından yaptığı açıklamada NATO ile ilgili iddiayı net bir şekilde yanıtlayarak, “Türk Silahlı Kuvvetleri bir terör örgütü değildir, önce bunu düzeltelim” dedi. Ardından yurt dışı eğitimiyle ilgili söz alarak şunları söyledi:

“Süleyman Demirel de aynı bursla yurt dışında eğitim aldı ve bürokrasi ile siyaset dünyasında uzun yıllar ülkeye hizmet etti. Ben de bir Çanakkale gazisinin torunuyum, altı yaşında babasız kaldım. Bu burs sayesinde yurt dışında eğitim aldım, Türk özel sektöründe başarılı çalışmalar yaptım ve şimdi siyasette ülkeye hizmet etmeye devam ediyorum.”

Dalgın ayrıca cumhuriyetin ilk yıllarında yurt dışına eğitime gönderilen gençler için Atatürk'ün "bir kıvılcım olarak gideceksiniz, alev olarak döneceksiniz" sözlerini de hatırlattı.

Dalgın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu işlerin sloganlarla veya sembollerle yapılabileceğini düşünmek doğru değil. Önce iyi araştırmak ve gerçekleri görmek gerekiyor.”


Program, gençlerin yoğun katılımıyla gerçekleşti ve özellikle İYİ Parti’nin siyasi duruşu, gençler tarafından yöneltilen sert sorular ve eleştirilerle gündeme geldi.

Muhabir: Haber Merkezi