Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı bir görüşme gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, kamuoyunda geniş yankı uyandıran buluşmaya ve iddialara ilişkin detaylı bir açıklama yayımladı.

Görüşmenin amacını ve siyasi kulislerde yer alan iddiaları değerlendiren Yavaş, temasların tek gündeminin Başkentin yatırımları olduğunu vurguladı.


"Görüşme Talebimi Bizzat İlettim, Kılıçdaroğlu ve Özel’in Bilgisi Vardı"

Görüşme sürecinin detaylarını paylaşan Mansur Yavaş, talebi Ahlat ziyareti dönüşünde havalimanında bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiğini ifade etti. Oluşan randevu öncesinde parti yönetimlerini bilgilendirdiğini belirten Yavaş, "Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmem öncesinde hem Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem de Sayın Özgür Özel’in bilgisi vardı" dedi.

Görüşme içeriğine dair bilgi veren ABB Başkanı, Başkanlık sisteminin getirdiği bürokratik prosedürler nedeniyle onay ve kredi bekleyen kritik projelerin masaya yatırıldığını aktardı. Masadaki başlıca konular şunlar oldu:

Ankara’nın onay bekleyen metro projeleri, Şehre kazandırılması planlanan büyük fuar alanı, Kredi ve onay süreçlerinde bekleyen projeler, Başkentin çözüm bekleyen altyapı ve yatırım meseleleri


Parti Değiştireceği Yönündeki Senaryolara Net Yanıt

Külliye ziyaretinin ardından ortaya atılan parti değiştirme ve saf değiştirme iddialarına da doğrudan yanıt veren Mansur Yavaş, kendisini destekleyen seçmenleri incitecek bir tutum içerisinde olmayacağını açıkladı. Ankara halkına hizmet etmek adına merkezi idareyle görüşmeye devam edeceğini belirten Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara’nın bir sorununu çözmek, bir yatırımının önünü açmak için Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmem gerekiyorsa bugün de görüşürüm, yarın da görüşürüm. Bu görüşmeden siyasi sonuçlar çıkarmaya, parti değiştireceğim yönünde senaryolar üretmeye çalışanlara açıkça ifade etmek isterim: Beni seven, bana güvenen ve yıllardır yanımda duran insanları kıracak, hayal kırıklığına uğratacak bir tutum içerisinde olmam söz konusu olamaz."


"Görevim Gerilimi Büyütmek Değil, Düşürmek"

Siyasetteki kutuplaşmaya ve belediye meclislerinde yaşanan gerilimlere de dikkat çeken Yavaş, kurduğu denge politikası sayesinde ABB Meclisi'nde CHP ve Yeni Parti grubu olarak fire vermeden seçim kazandıklarını hatırlattı. Kendi durduğu yerin sağduyu çizgisi olduğunu vurgulayan Yavaş, "Benim görevim bu gerilimi büyütmek değil; mümkün olduğunca düşürmek, sağduyunun hâkim olmasına katkı sağlamaktır. Eğer bu tutumum her iki partinin genel merkezleri tarafından bir rahatsızlık sebebi olarak görülürse gereğini yapmaktan da çekinmem" açıklamasında bulundu.

Televizyon ekranlarında kulis bilgisi adı altında iddialar ortaya atan gazetecilere de tepki gösteren Yavaş, kendi ağzından çıkmayan hiçbir söze itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Muhabir: Haber Merkezi