Balıkesir’de faaliyet gösteren Balıkesir Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı ile Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği, otizm alanında yaşanan sorunların çözümü için Ankara’da önemli bir temas gerçekleştirdi.
Türkiye Otizm Meclisiöncülüğünde, Türkiye genelinden 100’ü aşkın dernekle birlikte yapılan ziyarette, hazırlanan kapsamlı raporlar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na sunuldu.
Toplantıdan Somut Mesajlar Çıktı
Ankara’daki toplantıda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile bir araya gelen dernek temsilcileri; eğitim, istihdam ve sosyal hayatta otizmli bireylerin karşılaştığı temel sorunları detaylarıyla aktardı. Balıkesir’i temsilen Fatma Tabanlı ve Şaziye Öztüzün toplantıya katıldı.
“18 Yaş Üstü Otizmli Bireyler İçin Merkezler Yaygınlaştırılmalı”
Toplantıda özellikle 18 yaş üstü otizmli bireylerin istihdamı öne çıktı. İş ve yaşam merkezlerinin artırılması, korumalı istihdam modellerinin yaygınlaştırılması ve ailelere yönelik sosyal desteklerin güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Görüşmeye ayrıca Bakan Yardımcısı Adil Çalışkan, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Gülyurt ve bakanlık bürokratları da katıldı.
“Verilen Sözlerin Takipçisi Olacağız”
Balıkesirli dernek temsilcileri, Bakan Göktaş’ın sürece gösterdiği ilgiye teşekkür ederken, toplantıda dile getirilen taahhütlerin yakın takipçisi olacaklarını ifade etti. Görüşmenin, otizm alanında atılacak yeni adımlar için umut vericiolduğu belirtildi.





