Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin SGK Borcu 4,7 Milyar TL’ye Ulaştı!
SPOT:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı sunumda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin SGK’ya 4,7 milyar lira borcu bulunduğunu açıkladı. Başkan Ahmet Akın, borcu yapılandırmak ve yeni projeler için kaynak bulmak amacıyla Ankara’da temaslarda bulunuyor.
En Borçlu Belediyeler Arasında Balıkesir de Var
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 2026 yılı bütçesine ilişkin sunum yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) borcu olan belediyelere ilişkin dikkat çeken veriler paylaştı.
Bakan Işıkhan’ın açıklamasına göre, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 4,7 milyar TL’lik borcuyla Türkiye genelinde SGK’ya en fazla borcu olan ilk 10 belediye arasında yer aldı.
Paylaşılan listeye göre:
İzmir Büyükşehir Belediyesi – 16 milyar TL
Ankara Büyükşehir Belediyesi – 8 milyar TL
Adana Büyükşehir Belediyesi – 7 milyar TL
Şişli (Kayyum Yönetiminde) – 5,5 milyar TL
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi – 4,7 milyar TL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi – 4,5 milyar TL
Sakarya Büyükşehir Belediyesi – 3,5 milyar TL
Beşiktaş Belediyesi – 3,2 milyar TL
Ataşehir Belediyesi – 3,2 milyar TL
Sarıyer Belediyesi – 2,9 milyar TL
Başkan Akın Ankara’da Borç Yapılandırması İçin Temaslarda
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve geldikten sonra devraldığı mali tablonun en önemli kalemlerinden biri olan SGK borcunu çözmek için yeni formüller üzerinde çalışıyor.
Akın, hem borçların yapılandırılması hem de Balıkesir’in öncelikli projeleri için ek kaynak yaratılması amacıyla Ankara’da bir dizi görüşme gerçekleştirdi.
İktidar Kanadıyla Görüşmeler Gerçekleşti
Başkan Ahın’ın, temasları kapsamında AK Parti Genel Merkezi’ni ve AK Parti Balıkesir milletvekillerini ziyaret ettiği öğrenildi. Görüşmelerde hem belediyenin mali yükünün hafifletilmesi hem de kente kazandırılacak yeni yatırımlar için ortak çözüm yolları ele alındı.
Hedef: Borç Yükünü Hafifletmek, Yatırımları Sürdürmek
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, hem borç ödemelerini düzenli hale getirmek hem de şehir genelinde devam eden altyapı ve sosyal projelerin aksamaması için yeni bir finansal denge planı hazırladığı belirtiliyor.
Başkan Akın, “Balıkesir halkının hakkını koruyarak, şehrin kalkınması için her kapıyı çalmaya devam edeceğiz” mesajını verdi.





