Mamak’ta 3 Günlük Planlı Su Kesintisi! ASKİ'den Kritik Uyarı Geldi
Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), Mamak ilçesinde yaşayan vatandaşları ilgilendiren önemli bir duyuruda bulundu. Kesikköprü hattında meydana gelen arızalar nedeniyle başlatılan yeni hat imalatı çalışmaları sona erdi. Ancak, hattın dolumu ve sistemin normal basınca ulaşması zaman alacağı için su kesintisi ve basınç düşüklüğü devam edecek.
Su Kesintisi Tarihleri
Başlangıç Tarihi: 6 Ekim 2025 – 17:00
Bitiş Tarihi: 8 Ekim 2025 – 23:55
Etkilenen Yer: Mamak ilçesi geneli
ASKİ’nin açıklamasına göre, su verilmeye başlanmasına rağmen tüm hanelere ulaşması zaman alacak. Bu süre boyunca kesinti veya düşük su basıncı yaşanması bekleniyor.
Su Kesintisinin Nedeni Ne?
ASKİ tarafından yapılan resmi açıklamaya göre:
Ankara’nın içme suyu ihtiyacının bir kısmını karşılayan Kesikköprü hattında arızalar meydana geldi. Bu arızalar nedeniyle yeni içme suyu hattı imalatı gerçekleştirildi.
Hattın tamamlanmasıyla su verilmeye başlandı ancak depoların dolması ve sistemin dengelenmesi zaman alıyor.