İstanbul’un Tuzla ilçesinde bir lojistik deposunda sabah saatlerinde çıkan yangın büyüyerek çevredeki kereste deposuna, başka bir fabrikaya ve ağaçlık alana sıçradı. Depodaki kimyasal maddeler nedeniyle küçük çaplı patlama sesleri duyulurken, yangına 10 ilçeden sevk edilen çok sayıda itfaiye ekibi müdahale ediyor.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Yangın, Orhanlı Mahallesi Deri Sanayi Sitesi'nde bulunan bir lojistik deposunda henüz belirlenemeyen nedenle çıktı. İhbarın ardından bölgeye polis, sağlık ve çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi.

Alevlerin büyümesi üzerine İstanbul'un 10 farklı ilçesinden itfaiye ekipleri yangın bölgesine sevk edildi.

A A 20260903 42374826 42374825 T U Z L A D A L O J I S T I K D E P O D A C I K A N Y A N G I N A M U D A H A L E E D I L I Y O R


Yangın Kereste Deposu ve Fabrikaya Sıçradı

Lojistik deposunda başlayan yangın, müdahalelere rağmen bitişikte bulunan kereste deposuna ve başka bir fabrikaya sıçradı. Alevlerin yakındaki ağaçlık alana da ulaştığı bildirildi.

Ekipler yangının daha fazla alana yayılmasını önlemek ve alevleri kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yangının çıktığı depoda kimyasal maddelerin bulunduğu, bu nedenle bölgeden zaman zaman küçük çaplı patlama sesleri duyulduğu öğrenildi.

A A 20260903 42374826 42374822 T U Z L A D A L O J I S T I K D E P O D A C I K A N Y A N G I N A M U D A H A L E E D I L I Y O R


Polis Çevrede Güvenlik Önlemi Aldı

Yangın bölgesinde polis ekipleri de geniş güvenlik önlemleri aldı. Olay yerinin çevresine şerit çekilerek giriş ve çıkışlar kontrol altına alındı.

Şu ana kadar paylaşılan ilk bilgilerde can kaybı veya yaralanmaya ilişkin bir açıklama yer almıyor. Bu nedenle bu aşamada “yaralanan olmadı” şeklinde kesin bir ifade kullanmak doğru olmaz.

Yangının çıkış nedeni de henüz bilinmiyor. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi devam ederken, yangının kontrol altına alındığına ilişkin de henüz bir bilgi paylaşılmadı.

Kaynak: Anadolu Ajansı