ABD Merkez Bankası’nın (Fed) geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği faiz indirimi, altın fiyatlarını yeni haftaya rekorla başlattı.
Ons altın ve gram altın haftanın ilk işlem gününde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
Altında Yeni Rekor
· Ons altın yüzde 0,89 yükselişle 3 bin 718 dolara çıktı.
· Gram altın yüzde 0,64 artışla 4 bin 934 liraya yükseldi.
Böylelikle hem ons hem de gram altın fiyatı haftanın ilk işlem gününde tarihi zirvesini tazeledi.
Analistlerden İlk Yorum
KCM Trade Baş Piyasa Analisti Tim Waterer, ons altının yeniden 3.700 dolar seviyesini test ettiğini vurgulayarak, “ABD’den gelecek makro veriler Fed’in güvercin duruşunu desteklerse bu hafta yeni zirveler görebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.
Piyasaların Gözü PCE Verisinde
Yatırımcıların odağı, cuma günü açıklanacak çekirdek kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi olacak. Bu veri, Fed’in enflasyonu takip ettiği en önemli göstergelerden biri olarak biliniyor.
Powell ve Fed Yetkililerinden Mesajlar Bekleniyor
Bu hafta Fed Başkanı Jerome Powell dahil en az 12 yetkilinin konuşma yapması bekleniyor. Piyasa aktörleri, açıklamalardan para politikasının geleceğine ilişkin ipuçları arayacak.
Yeni İndirimler Bekleniyor
· Ekim ayında 25 baz puanlık indirim ihtimali: %92
· Aralık ayında 25 baz puanlık indirim ihtimali: %80
CME FedWatch verilerine göre piyasalarda, yılın son çeyreğinde iki ek faiz indirimi daha beklentisi güçlenmiş durumda.