T.C. Çevreci Belediyeler Birliği’nin 2026 Yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı, Edremit Belediyesi’nin ev sahipliğinde geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Çevre projeleri, iklim değişikliğiyle mücadele ve sürdürülebilir yaşam modellerinin masaya yatırıldığı genel kurulda, aynı zamanda birlik yönetiminin yeni dönem seçimleri de yapıldı.
Mevcut Birlik Başkanı ve Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, tüm meclis üyelerinin tam desteğini ve oylarını alarak yeniden T.C. Çevreci Belediyeler Birliği Başkanlığı görevine seçildi.

Üye Belediye Sayısı 150’ye Ulaştı
Genel kurulda dikkat çeken en önemli gelişmelerden biri de birliğin büyüme hızı oldu. Toplantıda 3 belediyenin ayrılma kararına karşılık; Amasya, Sinop, Yalova Kadıköy, Soma, Salihli ve Yunusemre gibi Türkiye'nin dört bir yanından 20 yeni belediye birliğe katıldı. Bu büyük katılımla birlikte Çevreci Belediyeler Birliği'nin toplam üye sayısı 150’ye yükseldi.
Ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Kazdağları ve Madra Dağı’ndan yükselen çevre mücadelesinin sesini tüm Türkiye'ye duyurmaktan gurur duyduklarını belirtti. Yeniden başkan seçilen Ali Kemal Deveciler ise şunları söyledi:
"150 üyemizin her birinin kattığı değerle birliğimiz, ulusal ve uluslararası arenada çevrenin sarsılmaz savunucusu olmaya devam edecektir. Doğaya olan borcumuzu güçlü dayanışmamız ve bilimsel vizyonumuzla ödeyeceğiz."
İşte Çevreci Belediyeler Birliği'nin Yeni Yönetim Listesi
Google algoritmalarının arama sonuçlarında hızlıca tarayabilmesi için toplantı sonucu netleşen yeni divan, encümen ve yönetim listesi şu şekildedir:
-
Birlik Başkanı: Ali Kemal Deveciler (Burhaniye Belediye Başkanı)
-
Birlik Başkan Vekilleri: Mehmet Ertaş (Edremit Belediye Başkanı) & Elif Köse (Safranbolu Belediye Başkanı)

Birlik Encümen Üyeleri:
-
Fevzi Topuz (Milas Belediye Başkanı)
-
Ahmet Öküzcüoğlu (Alaşehir Belediye Başkanı)
-
Hatice Gençay (Didim Belediye Başkanı)
-
Adil Kırgöz (Dikili Belediye Başkanı)
-
Birsen Çelik (Bozkurt Belediye Başkanı)
-
Alpay Var (Şarköy Belediye Başkanı)
-
Mesut Bayram (Ayvacık Belediye Başkanı)
Genel kurulda ayrıca Kentsel Dönüşüm ve Afet, Denetim, Eğitim ile Sıfır Atık Komisyonları kurularak yeni üyeleri belirlendi. Toplantının ardından belediye başkanlarına "Yeni Liderlik Anlayışı" eğitimi ve Avrupa Birliği projelerine başvuru süreçleri hakkında uzmanlar tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.







