Akbank, takipteki kredi alacak portföyünün bir bölümünü İstanbul Varlık Yönetimi A.Ş. ve Ortak Varlık Yönetim A.Ş.’ye sattığını açıkladı.
Banka, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı bildirimde, 1 milyar 39 milyon TL tutarındaki alacağın toplam 258 milyon TL bedelle devredildiğini duyurdu.
KAP Bildirimiyle Duyuruldu
Akbank’ın KAP’a gönderdiği açıklamada, “Bankamız takipteki kredi alacak portföyünün 1.039 milyon TL tutarındaki kısmı, toplam 258 milyon TL bedel karşılığında İstanbul Varlık Yönetimi A.Ş. ve Ortak Varlık Yönetim A.Ş.’ye satılmıştır” ifadelerine yer verildi. Bu hamle, bankanın takipteki alacaklarını azaltarak bilançosunu güçlendirmeyi hedefleyen stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Bankacılık Sektöründe Alacak Satışı Yaygınlaşıyor
Son dönemde bankaların bilançolarındaki riskleri azaltmak için varlık yönetim şirketlerine alacak satışı yapma eğilimi artıyor. Akbank’ın bu satışı da sektör genelindeki trendle paralellik gösteriyor.