Balıkesir’in Karesi ilçesinde 4 Eylül Cuma günü geniş kapsamlı planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Trafo bakım çalışmaları nedeniyle 1. Sakarya’dan Maltepe’ye, Toygar’dan Paşa Alanı’na kadar çok sayıda mahallede elektrikler kesilecek. Bazı bölgelerde kesinti 09.30’da başlayacak, bazı mahallelerde ise 13.30-17.30 saatleri arasında uygulanacak.
Karesi'de cuma günü elektrik kesintisi yaşanacak mahallelerin listesi belli oldu. Açıklanan programa bakıldığında kesintinin ilçenin tek bir noktasında değil, çok sayıda mahalle ve sokakta uygulanacağı görülüyor.
Planlı çalışmaların nedeni ise trafo bakımı olarak gösterildi.
Kesintiler iki ayrı zaman diliminde gerçekleştirilecek. İlk bölümde elektrikler saat 09.30'da kesilecek ve çalışmaların 13.30'a kadar sürmesi planlanacak. İkinci bölümde ise 13.30'da başlayacak kesintilerin 17.30'da sona ermesi öngörülüyor.
Karesi’de Elektrik Kesintisi Yaşanacak Mahalleler
Paylaşılan kesinti programına göre 09.30-13.30 saatleri arasında elektrik kesintisinden etkilenecek mahalleler arasında:
2. Sakarya, Maltepe, Toygar, 1. Sakarya, Ali Hikmet Paşa ve Kayabey bulunuyor.
Bu mahallelerde kesinti tüm mahalleyi kapsamak yerine programda belirtilen sokak ve abonelik noktalarında uygulanacak.
Özellikle 2. Sakarya, Maltepe ve Toygar için yayımlanan listelerde çok sayıda sokak ve numaranın bulunması dikkat çekiyor.
Günün ikinci bölümünde ise kesinti başka noktalara taşınacak.
13.30-17.30 saatleri arasında planlı elektrik kesintisi görülen mahalleler ise:
Maltepe, Toygar, Üçpınar ve Paşa Alanı.
Böylece aynı gün yayımlanan programda toplam 8 farklı mahalle adı yer alırken, Maltepe ve Toygar'ın iki ayrı çalışma diliminde de listede bulunması nedeniyle kesintiden etkilenecek benzersiz mahalle sayısı 8 oluyor:
1. Sakarya, 2. Sakarya, Ali Hikmet Paşa, Kayabey, Maltepe, Toygar, Üçpınar ve Paşa Alanı.
Elektrikler Saat Kaçta Gelecek?
Kesinti programında iki farklı saat aralığı bulunuyor:
09.30 – 13.30: 1. Sakarya, 2. Sakarya, Ali Hikmet Paşa, Kayabey, Maltepe ve Toygar'ın listede belirtilen bölümleri.
13.30 – 17.30: Maltepe, Toygar, Üçpınar ve Paşa Alanı'nın listede belirtilen bölümleri.
Dolayısıyla Karesi'nin bazı noktalarında elektrik kesintisinin 4 saate kadar sürmesi bekleniyor.
Burada önemli bir ayrıntı var: Program mahalle isimleriyle birlikte belirli sokak ve numaraları da içeriyor. Bu nedenle adı geçen mahallelerin tamamının elektriksiz kalacağını söylemek doğru olmaz. Kesinti, çalışma programında belirtilen sokak ve bölgeleri kapsayacak.





