Balıkesir’in Ege kıyısındaki göz bebeği turizm merkezi Ayvalık’ta mülki idare amirliği koltuğunda devir teslim heyecanı yaşanıyor. Son yayımlanan Kaymakamlar Kararnamesi ile Isparta Eğirdir’den Ayvalık Kaymakamlığı görevine atanan Ömer Çimşit, ilçeye gelerek resmi mesaisine başladı.
Göreve başlama sürecinin ardından yerel yönetim kanadından ilk tebrik ziyareti de gecikmedi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ilçenin yeni mülki amirini makamında ziyaret ederek "hayırlı olsun" temennilerini iletti.
"Uyum ve İş Birliği İçerisinde Çalışacağız"
Oldukça sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, Ayvalık’ın geleceğine yönelik projeler ve kurumlar arası ortak çalışma kültürü masaya yatırıldı. Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık için birlik mesajı verdi:
"İlçemizde yeni görevine başlayan Kaymakamımız Sayın Ömer Çimşit’e hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Nazik ev sahipliği için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Kültürel, sosyal ve ekonomik açıdan büyük bir potansiyele sahip olan Ayvalık'ımızda birlikte uyum, koordinasyon ve güçlü bir iş birliği içerisinde çok güzel hizmetler kazandıracağımıza olan inancım tamdır. Sayın Kaymakamımıza yeni görevinde üstün başarılar diliyorum."
Ayvalık’ın Yeni Kaymakamı Ömer Çimşit Kimdir?
Kuzey Ege’nin en kritik turizm lokasyonlarından biri olan Ayvalık’ta idari yönetimi devralan Ömer Çimşit, mülki idare kariyerindeki güçlü saha tecrübesiyle biliniyor:
- Eğitim ve Köken: 1980 Trabzon doğumlu olan Çimşit, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur.
- Kritik Görev Yerleri: Türkiye’nin farklı coğrafyalarında kritik görevler üstlenen deneyimli bürokrat, Ayvalık’taki görevinden önce sırasıyla Hakkari Yüksekova, Antalya Korkuteli ve son olarak Isparta Eğirdir ilçelerinde kaymakamlık görevlerini başarıyla yürütmüştü.
"İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" anlayışıyla hareket edeceğini belirten Kaymakam Çimşit'in, önümüzdeki günlerde ilçedeki asayiş, güvenlik ve kamu yatırımlarına yönelik kurum brifinglerini almaya devam edeceği öğrenildi.





