SON DAKİKA | Elazığ’da Eğitime 2 Gün Kar Molası! Valilik'ten 30-31 Aralık İçin Flaş Tatil ve İdari İzin Kararı!
Elazığ’da dondurucu soğuklar ve kar yağışı hayatı felç etti. Elazığ Valiliği, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden gelen son veriler ışığında radikal bir karar alarak il genelinde eğitime 2 gün süreyle ara verdiğini duyurdu. Hem buzlanma hem de yoğun kar yağışı uyarısının ardından gelen bu karar, öğrenci ve veliler tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor.
Elazığ'da Okullar Hangi Günler Tatil?
Valilikten yapılan resmi açıklamaya göre; olumsuz hava koşullarının ulaşım ve can güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle;
30 Aralık 2025 Salı (Yoğun Buzlanma Beklentisi), 31 Aralık 2025 Çarşamba (Yoğun Kar Yağışı Beklentisi) tarihlerinde Elazığ merkez ve tüm ilçelerde eğitime ara verilmiştir.
Tatil Kapsamındaki Kurumlar
Karar, Elazığ il sınırları içerisindeki şu kurumları kapsamaktadır:
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm resmi ve özel okullar (Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Lise). Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kreşler ve gündüz bakımevleri, Rehabilitasyon merkezleri.
Kamu Çalışanlarına 2 Gün İdari İzin!
Valilik, sadece öğrencileri değil, ulaşımda zorluk yaşayabilecek kamu personelini de kapsayan müjdeyi verdi. Elazığ genelindeki kamu kurumlarında görev yapan;
Hamile Personel, Engelli Çalışanlar, Malul Sayılanlar 30 ve 31 Aralık tarihlerinde idari izinli sayılacaklar.




