UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Çekya temsilcisi Hradec Kralove ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Vincenzo Italiano, kritik mücadele öncesinde düzenlenen basın toplantısında medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Siyah-beyazlıların yeni transferi Leandro Trossard’ın lisans durumuna ve yarınki maçta oynayıp oynamayacağına dair net açıklamalarda bulunan İtalyan çalıştırıcı, takımın genel durumu ve kadro rotasyonu hakkında önemli mesajlar verdi.


"Trossard Yarınki Maçta Bizimle Olmayacak"

Taraftarların merakla beklediği Leandro Trossard konusuna açıklık getiren Vincenzo Italiano, Belçikalı yıldızın henüz fiziksel olarak maça hazır olmadığını ifade etti:

"Trossard aramıza katıldığı için çok mutluyum. Şu ana kadar takımla sadece 2 idmana çıktı. Yarınki Hradec Kralove karşılaşmasında bizimle olmayacak. İkinci maç için durumuna bakacağız. Trossard kalitesiyle bize büyük güç katacak, onu sahada görmek için sabırsızlanıyorum."

Vincenzo Italiano-2


"Avrupa'da Kağıt Üstünde Maç Kazanılmaz"

Avrupa kupalarında kolay maçın olmadığını vurgulayan Italiano, turu geçmek için saha içerisinde olgun ve zeki olmaları gerektiğini dile getirdi:

  • Rakibe Saygı: "Avrupa'da kolay maç yoktur. Kağıt üzerinde maç kazanamazsınız. Rakibimiz buraya hak ederek geldi."
  • Takım Özgüveni: "İlk maçlarda aldığımız sonuçlarla öz güvenimiz yükseldi. Bu turda bu öz güven bize yardımcı olacak. Maç için iyi çalıştık."
  • Gelişim Süreci: "Bir ay içerisinde kimse mükemmel olamaz ama doğru yoldayız. Takım her gün gelişiyor ve potansiyeli çok yüksek. Kulübümüz Avrupa'da ilerlemek istiyor."


Ouattara ve Sol Bek Rotasyonu Yanıtı

Genç sol bek Kassoum Ouattara’nın neden süre almadığına ilişkin gelen soruyu da yanıtlayan başarılı teknik adam, yoğun fikstürde herkesin süre bulacağını söyledi:

"Kassoum kampa geç katıldı ve geçen sezondan kalan sakatlığı nedeniyle ilk başta bireysel çalıştı. Yavaş yavaş hazır hale geliyor. O pozisyonda Rıdvan Yılmaz ve Yasin Özcan gibi çok güvenilir isimlerimiz var. Sol bek bölgesi takımın en sağlam yerlerinden biri. Gruplara kaldığımızda meşhur rotasyon devreye girecek ve herkes forma şansı bulacak. Şu an tek odağımız gruplara kalmak."

Muhabir: Haber Merkezi