İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Türkiye’de cezaevlerinden izinli çıkan mahkûmların yeniden cinayet işlemesine sert tepki gösterdi.
Çömez, son günlerde Balıkesir ve Zonguldak’ta yaşanan iki kan donduran olayı gündeme taşıyarak, “Bu nasıl adalet?” diye sordu.
“Katil Cezaevinden Kaçtı, 3 Kişiyi Daha Öldürdü”
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Turhan Çömez, Balıkesir’de cezaevinden firar eden bir katilin, kaçışının ardından üç kişiyi daha öldürdüğünü hatırlattı.
Çömez, benzer bir olayın Zonguldak’ta yaşandığını belirterek, “Bir kişi dört cinayet işleyip 15 yıl yatıyor, çıkıyor, yine birini öldürüyor. Üstelik 12 yıl ceza almasına rağmen izinle dışarı salınıyor. Bu kez 17 yaşındaki Hasret’i vahşice öldürüp kuyuya atıyor.” ifadelerini kullandı.
“İzinle Serbest Bırakılan Katiller Tekrar Cinayet İşliyor”
Çömez, paylaşımında Türkiye’deki izin sistemi ve ceza infaz uygulamalarının kamu güvenliği açısından ciddi risk oluşturduğunu savunarak şu ifadeleri kullandı:
“Bir adam dört kişiyi öldürmüş, sonra serbest bırakılmış. ‘Sen iyi adamsın, biraz dolaş’ demişler. O da fırsat bu fırsat diyerek yeniden can almış. 17 yaşındaki Hasret’i kuyuya atarak öldürmüş. Bu ülkenin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, neredesin?”
Adalet Bakanlığı’ndan Yanıt Bekleniyor
Çömez’in paylaşımı kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Vatandaşlar, ceza indirimi ve izinle salıverme uygulamalarının gözden geçirilmesi gerektiğini savunarak Adalet Bakanlığı’ndan açıklama bekliyor.