Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Karadeniz derbisi heyecanı yaşandı. Papara Park’ta Çaykur Rizespor’u ağırlayan Trabzonspor, gol makinesi Paul Onuachu’nun ayağından bulduğu tek golle 1-0 galip gelmeyi başardı.
Bu sonuçla bordo-mavililer, ligdeki galibiyet serisini 4 maça çıkararak puanını 57’ye yükseltti.
🖤 Papara Park’ta Duygusal Veda: Orhan Kaynak Unutulmadı
Maçın sportif rekabetinden önce sahada hüzün dolu anlar yaşandı. Hafta içinde aramızdan ayrılan bordo-mavili kulübün efsane futbolcusu ve antrenörü Orhan Kaynak, tribünlerin ve futbolcuların omuzlarında uğurlandı.
- Isınma: İki takım futbolcuları da sahaya Orhan Kaynak fotoğraflı tişörtlerle çıktı.
- Seremoni: Bordo-mavili oyuncular "Seni asla unutmayacağız" yazılı siyah pankartla sahaya adım atarken, tribünlerde "Küçük Orhan, Asla Unutulmayacaksın" sesleri yükseldi.
⚽ Onuachu Durdurulamıyor: 21. Gol Geldi
İlk yarısı kalecilerin devleştiği pozisyonlarla 0-0 geçilen müsabakada düğümü Nijeryalı yıldız Paul Onuachu çözdü:
- 51' GOL: Sol kanatta hareketlenen Ernest Muçi’nin kavisli ortasında Zubkov topu harika indirdi; pozisyonu koklayan Onuachu şık bir dokunuşla fileleri havalandırdı: 1-0.
- İnanılmaz İstatistik: Bu sezon ligdeki 21. golüne ulaşan Onuachu, son 8 maçta 10. kez ağları sarsarak kırılması güç bir rekora doğru koşuyor.
🛡️ Onana Kalesinde Duvar Ördü
Rizespor, beraberlik için özellikle son bölümde baskısını artırsa da Trabzonspor kalecisi Onana geçit vermedi. 22. dakikada Halil’in, 85. dakikada ise Pierrot’un tehlikeli vuruşlarında kalesini kapatan Onana, galibiyetin mimarlarından biri oldu.
📊 Puan Durumu ve Gelecek Hafta
|
Takım |
Puan |
Form Durumu |
Gelecek Rakip |
|
Trabzonspor |
57 |
✅✅✅✅ |
Eyüpspor (D) |
|
Çaykur Rizespor |
30 |
❌❌❌ |
Samsunspor (E-Ertelendi) |
Not: Rizespor'un Samsunspor maçı, Samsun ekibinin Konferans Ligi randevusu nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.




