Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında lider Galatasaray, sahasında konuk ettiği RAMS Başakşehir’i ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 mağlup etti.

İlk yarısı sessiz geçen mücadelede düğümü, konuk ekibin gördüğü kırmızı kart ve sarı-kırmızılıların etkili hücum hattı çözdü.


🟥 Kırılma Noktası: Ebosele’nin Kırmızısı ve Duran Top

Karşılaşmanın dengesi 56. dakikada bozuldu. Başakşehir'de Festy Ebosele, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra baskısını artıran Galatasaray, aradığı golü hemen bir dakika sonra buldu:

  • 57' Singo Perdeyi Açtı: Noa Lang’ın kullandığı serbest vuruşta arka direkte kendini unutturan Wilfried Singo, düzgün bir vuruşla skoru 1-0 yaptı.
  • 66' Osimhen Sahneye Çıktı: Yunus Akgün’ün adrese teslim ortasında Victor Osimhen, klas bir dokunuşla farkı ikiye çıkardı. VAR incelemesi sonrası gol geçerli sayıldı.
  • 84' Nhaga’dan Nokta Atışı: Oyuna sonradan giren genç yıldız Renato Nhaga, Yunus Akgün’ün pasında ceza sahası içinde fileleri sarsarak maçın sonucunu belirledi: 3-0.

🔄 Yıldızlar Geçidi: Icardi ve İlkay Oyunda

Galatasaray’da antrenör İrfan Saraloğlu (Okan Buruk’un cezası nedeniyle), Liverpool rövanşı öncesi kadroda rotasyona giderken hamlelerini de 74. dakikada yaptı. Mauro Icardi, İlkay Gündoğan, Sacha Boey ve Kaan Ayhan gibi isimlerin oyuna girmesiyle RAMS Park’ta coşku zirveye ulaştı.


📊 Maçın Karnesi ve İstatistikler

Parametre

Galatasaray

RAMS Başakşehir

Skor

3

0

Goller

Singo, Osimhen, Nhaga

-

Kırmızı Kart

-

56' Ebosele

Topla Oynama

%58

%42

📈 Liderlik Koltuğu Sağlam

Bu galibiyetle puanını 64'e yükselten Galatasaray, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki 4 puanlık farkı korumayı başardı. Başakşehir ise 42 puanda kalarak Avrupa kupaları yolunda yara aldı. Sarı-kırmızılı camia, şimdi gözünü UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı kritik Liverpool rövanşına çevirdi.

Muhabir: Haber Merkezi