Borsa İstanbul’da işlem gören TEHOL (Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.) hisseleri, hafta ortasında da düşüş eğilimini sürdürdü.


Üç gün önce gerçekleşen hisse bölünmesi sonrasında yatırımcı satışlarının devam etmesiyle, hisse fiyatı 63 TL seviyesinden 34,98 TL’ye kadar geriledi.


Sabah Seansında Gerileme, Gün Ortasında Dalgalı Seyir

Güne hafif alıcılı başlayan TEHOL hisseleri, sabah saatlerinde gelen satışlarla hızla geriledi.
11.30 itibarıyla hisse 38,34 TL seviyesinde işlem görürken, grafikler gün içinde dalgalı bir seyir izlendiğini gösteriyor.

Günlük işlem aralığı 36 TL ile 40,24 TL arasında gerçekleşti.
Piyasa değeri 70,25 milyar TL, işlem hacmi ise 132,65 milyon TL olarak kaydedildi.


Uzmanlardan “Fiyat Denge Arayışı” Yorumu

Piyasa analistleri, hisse bölünmelerinin ardından görülen bu tür dalgalanmaların fiyat dengeleme sürecinin doğal bir parçası olduğunu belirtiyor.
Uzmanlara göre, TEHOL hisseleri orta vadede yeniden yatırımcı dengesine ulaşabilir.

Şirketin güçlü portföy yapısına ve gayrimenkul sektöründeki potansiyeline dikkat çeken analistler, yatırımcıların kısa vadeli hareketlerden ziyade temel göstergelere odaklanması gerektiğini vurguluyor.

Muhabir: Haber Merkezi