Trendyol Süper Lig’de şampiyonluk düğümünün çözüleceği dev derbi öncesi, Fenerbahçe cephesinde en çok merak edilen konulardan biri olan Marco Asensio bilmecesi netlik kazandı.

Sarı-lacivertli ekibin teknik direktörü Domenico Tedesco, dünyaca ünlü yıldızın neden ilk 11’de yer almadığına dair beklenen açıklamayı RAMS Park zemininde yaptı.


Tedesco: "Elimizden Geleni Yaptık Ama Asensio Hazır Değil"

Derbi öncesi yayıncı kuruluşa konuşan Domenico Tedesco, sakatlıktan dönüş süreci merakla takip edilen Marco Asensio’nun kadro tercihiyle ilgili taraftarı bilgilendirdi. Tedesco, İspanyol yıldızı bu maça yetiştirmek için yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Asensio henüz tam olarak hazır değil. Onu bu maça yetiştirebilmek için ekibimizle birlikte elimizden gelen her şeyi denedik ancak fiziksel olarak biraz daha zamana ihtiyacı olduğu kararına vardık."


"Acı Çekmeye ve Kendi Oyunumuzu Oynamaya Hazırız"

Galatasaray’ın maçın başında kuracağı baskıya dikkat çeken genç teknik adam, oyuncularından hem zihinsel netlik hem de direnç beklediğini vurguladı. Tedesco'nun derbi planının şifreleri ise şöyle:

  • Zihinsel Netlik: "Aklımız maçın başından itibaren çok temiz ve net olmalı."
  • Baskıya Yanıt: "Galatasaray'ın önde baskıyla başlayacağını biliyoruz ve buna hazırlıklıyız."
  • Direnç Gücü: "Öncelikle kendi futbolumuzu oynamalıyız. Gerektiğinde savunma yapmalı, sahada acı çekmeyi bilmeli ve bu zorlukların üstesinden gelmeliyiz."

Muhabir: Haber Merkezi