Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen geniş kapsamlı soruşturmada sıcak bir gelişme yaşandı.

Süleymancılar cemaatinin lideri Alihan Kuriş'in firari durumda olan kardeşi Hilmi Tuna Kuriş ve beraberindeki Erhan Yılmaz, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yakalandı.


Kaçış Hazırlığı Yaparken Bozburun'da Yakalandılar

Edinilen bilgilere göre, bir süredir kolluk kuvvetleri tarafından aranan Hilmi Tuna Kuriş ve Erhan Yılmaz'ın yasa dışı yollarla yurt dışına kaçış planı yaptığı tespit edildi. Marmaris'in Bozburun beldesinde düzenlenen operasyonla her iki isim de kaçış hazırlığı yaptıkları esnada kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

İş Yerinde 200 Kilo Altın Ele Geçirilmişti

Soruşturma kapsamında firari olarak aranan Hilmi Tuna Kuriş ile bağlantılı bir iş yerine daha önce düzenlenen baskınlarda 200 kilogram altın ele geçirilmiş ve bu gelişme kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Gözaltına alınan zanlıların emniyetteki sorgu işlemlerinin ardından Ankara'ya sevk edilmeleri bekleniyor.

Muhabir: Haber Merkezi