İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU), Bergama ilçesini etkileyen önemli bir su kesintisi duyurusunda bulundu.
TEDAŞ tarafından yürütülen elektrik altyapı ve bakım çalışmaları nedeniyle su üretim tesislerinde yaşanan aksaklık, ilçe genelinde geniş çaplı su kesintisine yol açtı.
Bergama'da Elektrik Arızası Nedeniyle Sular Kesildi
İZSU yetkililerinden alınan son bilgilere göre, Atatürk Mahallesi Bağlar mevkiinde TEDAŞ şirketinin yürüttüğü bakım ve arıza çalışmaları nedeniyle su iletim hatlarında geçici kesinti yaşanıyor. Şebekeye su verilememesi sebebiyle Bergama'nın büyük bir bölümünü kapsayan 18 mahallede su akışı durduruldu.
Sular Ne Zaman Gelecek? Kesinti Saatleri Belli Oldu
İzmir'in Bergama ilçesinde 20 Ağustos 2026 tarihinde başlayan su kesintisinin detayları şu şekildedir:
Kesinti Başlangıç Saati: 17:05
Tahmini Bitiş Saati: 20:05
Kesinti Süresi: Yaklaşık 3 Saat
Kesinti Nedeni: TEDAŞ Elektrik Bakım ve Arıza Çalışması
Su Kesintisinden Etkilenen Mahalleler
Bergama genelinde saat 20:05'e kadar su alamayacak mahallelerin tam listesi aşağıda yer almaktadır:
Atatürk, Atmaca, Bahçelievler, Barbaros, Ertuğrul, Fatih, Fevzipaşa, Gaziosmanpaşa, Gazipaşa, İnkılap, İslamsaray, Kurtuluş, Maltepe, Selçuk, Talatpaşa, Turabey, Ulucamii, Zafer
İZSU yetkilileri, elektrik arızasının giderilmesi ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından suların kademeli olarak şebekeye verileceğini bildirerek vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.





