Bürokraside Büyük Değişim! 30 Nisan Resmî Gazete Atama Kararları: Ali Fidan Emniyet Genel Müdürü Oldu!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 30 Nisan 2026 tarihli ve 33239 sayılı Resmî Gazete'de, Türkiye'nin idari yapısında kritik değişiklikler içeren atama kararları yer aldı. İçişleri Bakanlığı, Valilikler ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen bu rotasyon, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Emniyet Genel Müdürlüğü ve Valiliklerde Kritik Revizyon
Yayımlanan 2026/123 sayılı karar uyarınca; Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş merkeze (İçişleri Bakanlığı emrine) çekilirken, yerine Nevşehir Valisi Ali Fidan atandı. Ankara’da ise nöbet değişimi yaşandı; Aydın Valisi Yakup Canbolat, Ankara'nın yeni Valisi oldu.
Valilik Atamaları Tam Liste:
Ankara Valisi: Yakup Canbolat (Eski Aydın Valisi)
Aydın Valisi: Osman Varol (Eski Adıyaman Valisi)
Adıyaman Valisi: Abdullah Küçük (Eski Güngören Kaymakamı)
Nevşehir Valisi: Hüseyin Kök (Eski Göç İdaresi Başkanı)
İl Emniyet Müdürlüklerinde Büyük Rotasyon
Emniyet teşkilatında Ankara başta olmak üzere birçok ilin emniyet müdürü değişti. 2026/124 sayılı kararla; Ankara İl Emniyet Müdürü Engin Dinç merkeze çekilirken, yerini Konya İl Emniyet Müdürü Maksut Yüksek aldı.
Öne Çıkan Emniyet Atamaları:
Ankara İl Emniyet Müdürü: Maksut Yüksek
Konya İl Emniyet Müdürü: Necmettin Koç
Mersin İl Emniyet Müdürü: Fahri Aktaş
Manisa İl Emniyet Müdürü: Adnan Karayel
Elazığ İl Emniyet Müdürü: Aydın Karan
Diğer Kritik Atamalar
Cumhurbaşkanlığı kararlarıyla ayrıca Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkanlığına eski Ankara Valisi Vasip Şahin seçildi. Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreter Yardımcılıklarına ise Füsun Arslantosun ve Alper Görkem Aksu getirildi





